De spaarrentes blijven maar zakken

Volgens Geld.nl zijn de spaarrentes in de afgelopen maand weer verder weggezakt. Dit is een logische gevolg van de verlaging van de ECB-rente in de maand juni.

In de maand juni hebben 15 banken hun spaarrentes al verlaagd. In de maand juli volgde nog een keer 15 banken met verlagingen. In juli is de gemiddelde spaarrente gezakt van 1,35% naar 1,31%. Begin juni stond de gemiddelde spaarrente nog op 1,38%. Ook rentes op deposito’s zijn verder weggezakt. De gemiddelde deposito met een looptijd van één jaar is gezakt van 1,37% naar 1,34%. Voor een deposito met een looptijd van 5 jaar krijg je slechts een rentevergoeding van 2%. Maximaal is er nog een spaarrente te behalen van 1,75% bij Knab.

Deze periode met zeer lage spaarrentes moeten wij gewoon even uitzitten. De spaarrentes kunnen nauwelijks nog verder wegzakken. Op lange termijn gaan de spaarrentes weer stijgen. Het kan nog een aantal maanden duren, maar het gaat gebeuren.

Lees ook:Misleidende spaarrentes klimspaardeposito
Lees ook:Spaargeld wegzetten in een deposito
Lees ook:Invloed op de hoogte van de spaarrente bij LeasePlan Bank
Lees ook:Ook deposito’s zijn niet meer lonend
Lees ook:Geld vastzetten in deposito om inflatie tegen te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.