Nederland heeft er een nieuwe bank bij – Knab

Aegon heeft een nieuwe dochter gepresenteerd, genaamd Knab. Het is een volwaardige bank die zich gaat richten op de consument.

De naam is geen afkorting van een te lange naam voor een bank, maar een omdraaiing van het woord “bank”. Ze gaan niet alleen spaarrekeningen en betaalrekeningen bieden, maar alle diensten die u van een consumentenbank mag verwachten. Het is een internetbank zonder filialen.

Volgens de directeur van de bank, René Frijters, staat het belang van de klant voorop, maar dat zeggen alle bankdirecteuren. Door een betaalrekening en een spaarrekening bij de bank te openen, kunt u de kosten van het rood staan besparen. Er wordt namelijk automatisch spaargeld overgeboekt naar de betaalrekening zodra u rood staat op de betaalrekening.

Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan. Voor een rekening bij Knab moet u maandelijks €15 aan kosten betalen. Dit is in vergelijking met de andere banken een hoge prijs. In vergelijking met de andere banken biedt Knab wel extra service. U krijgt onder andere een rentevergoeding over het tegoed op de betaalrekening en ze hebben een digitale spreekkamer. U kunt ook investeren in de bank zelf, u kunt namelijk participaties kopen.

Een interessante bank om te volgen!

Lees ook:Rood staan bij sommige banken erg duur
Lees ook:SNS Bank geeft rentevergoeding op betaalrekening
Lees ook:Slechts één maand rood staan
Lees ook:Wij sluiten minder leningen af, en staan meer rood
Lees ook:In Kassa : oneerlijke banken?

6 reacties op “Nederland heeft er een nieuwe bank bij – Knab

 1. PC

  € 180,= per jaar voor een internetrekening (spaar en/of rekcrt). Hoe overtuigd Knab mij om dit te doen, kortom waar zit mijn voordeel, zodat ik deze kosten als van minder belang acht. Ben benieuwd en we wachten af. Een beetje handige spaarder heeft een goedkope rekening courant bij een “normale bank en speelt met zijn spaarsaldo tussen spaarrekeningen en deposito van internetbanken zoals Moneyou, WU bank, Leaseplanbank etc. Knab, waar zit de plus voor de consument?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Anoniem

  Ik ben ook benieuwd naar die plus voor de consument, wat ontzettend veel geld voor een betaalrekening. Ik zal mij er wat meer in verdiepen naar de kosten van banken. Bedankt voor je bericht!

    /   Beantwoorden  / 
 3. mercadeo

  Sites als Verhuis je geld! en Van Spaarbank Veranderen spelen al korter of langer in op de behoefte van consumenten op zoek zijn naar betere banken en/of hogere rentes. Deze site biedt nu ook een heldere vergelijking van kosten en andere voorwaarden van betaalrekeningen bij de acht Nederlandse banken die betaalrekeningen aanbieden (MET of ZONDER internet). U kunt nu makkelijk een eerste vergelijking maken van de basisbetaalpakketten. Toegevoegd zijn kosten van een eventuele credit card. In de laatste twee kolommen staan de inmiddels bekende rapportcijfers van banken voor de Waarden & normen die ze hanteren bij het beleggen van ons geld en over hun spaarrentebeleid. Meer hierover is te vinden op Verhuis je geld!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Michelle (Knab)

  Goedemiddag, graag wil ik vanuit Knab een reactie geven op deze discussie. Knab wil geen rente-stunter zijn. Wij streven een stabiel prijsbeleid na, waarbij we eerlijke tarieven bieden. De maandelijkse fee betaalt u niet voor alleen een betaalrekening, maar voor een compleet pakket aan services & producten. Een compleet nieuwe manier van bankieren, waar Financiële Planning en service in het belang van de klant integraal onderdeel van uitmaken. Via bijgevoegde link gaat u naar de blog van René Frijters over de toegevoegde waarde van Knab. Vriendelijke groet, Michelle

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.