Hoge energierekening? Schaaf makkelijk euro’s van je rekening af door over te stappen

De meeste energiebedrijven geven nieuwe klanten een hoge korting. Bestaande klanten betalen de volle pond. Eigenlijk komt het erop neer dat jij deze kosten betaalt als je blijft zitten waar je zit. Ik was niet langer bereid om de korting van overstappers te betalen. Daarom ben ik nu ook overgestapt naar een andere energieleverancier en pak ik daarbij een flinke korting.

Al jaren betaal ik maandelijks keurig een voorschotbedrag aan mijn oude energieleverancier. Eén keer per jaar ontving is een jaaroverzicht, en met een beetje geluk kreeg ik ook nog een bedrag terug. De laatste keer moest ik een paar honderd euro bijbetalen. Dit is voor mij een omslagpunt geweest. Toen pas ging ik kijken hoeveel ik eigenlijk al jaren teveel betaal.

Welkomstpremie van 260 euro
Overstappen lijkt op het eerste oog ingewikkeld, maar eenvoudiger kan niet. Je kunt namelijk gratis online een berekening maken en alle leveranciers met elkaar vergelijken. Om mij als klant in de boeken te krijgen, geven de energiebedrijven een korting van €170 tot zelfs €260 bij het afsluiten van een jaarcontract. Dat is verraderlijk, want de korting vervalt weer na één jaar. Wat mij betreft geen probleem. Waarschijnlijk zijn er dan weer andere energiebedrijven die mij graag met een mooie welkomstpremie willen contracteren.

Overstappen was makkelijk geregeld
In eerste instantie verwachte ik een rompslomp aan administratieve processen, maar dat viel 100% mee. Ik heb mijn overstap via Gaslicht.com geregeld. Ze bieden een compleet overzicht van aanbieders, contracten én de mogelijkheid om over te stappen via hun website. Nu ik eindelijk een keer overstap wil ik namelijk ook gelijk de beste deal sluiten. Niet alleen de grote energiereuzen worden in de vergelijking meegenomen. Ik kon zelfs kiezen voor uitsluitend groene stroom uit Nederland. Ik had nog een vraag over de vergelijking. Via hun telefoonnummer ben ik goed geholpen door de klantenservice. Compleet overzicht, gratis overstappen, goede klantenservice: een aanrader dus.

Door mijn overstap houd ik een paar honderd euro per jaar over. Dit wordt deels veroorzaakt door de welkomstpremie. Volgend jaar ga ik dus weer vergelijken en het energiebedrijf kiezen die mij het beste voorstel doet.

Lees ook:Jaarlijks overstappen van energieleverancier bespaart het meest
Lees ook:Independer gaat ook energie vergelijken
Lees ook:Bespaar je de energie!
Lees ook:Gas en stroom nog nooit zó goedkoop
Lees ook:Overstappen naar ander zorgverzekering moet bijna wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.