Pensioen sparen blijkt van essentieel belang

6353

Groot kans dat je de hoogte van je inkomen na je pensionering te hoog hebt ingeschat. Bij je pensioen wordt meestal uitgegaan van je gemiddelde salaris, waardoor de jaren dat je niet of part-time hebt gewerkt je inkomen na je pensionering aanzienlijk kunnen verlagen. Dit is daardoor vaak veel lager dan je laatst verdiende loon. Daarom is het zaak dat je zelf de nodige zaken regelt om je inkomen straks aan te kunnen vullen met een extra potje. Dat extra potje heet pensioensparen.

Pensioensparen kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een fonds of verzekering om je inkomen van later zeker te stellen. De risico’s van een fonds zijn hoger, maar op de lange termijn kan deze vorm van pensioensparen voor hogere opbrengsten zorgen. Bij een verzekering heb je meer zekerheid en het kapitaal dat je inlegt is gewaarborgd, je kunt er dus ook geen geld aan verliezen.

Misschien denk je dat je pensioen nog ver weg is, maar hoe eerder je begint met sparen, des te sneller je kapitaal groeit. Dit wordt veroorzaakt door het rente-op-rente effect. Met pensioensparen begin je nu en niet later. Bovendien is pensioensparen heel flexibel: heb je deze maand geen geld over door onverwachte uitgaven, dan sla je gewoon een maand sparen over, of je past het bedrag dat je wilt sparen aan.

Via aanbieders zoals Brand New Day kun je pensioensparen om je inkomen na je pensionering aan te vullen. Bovendien heb je bij Brand New Day aanzienlijk lagere kosten dan concurrerende aanbieders van pensioensparen en dus meer aanvulling op jouw inkomen later. Dat scheelt tot wel 30% op je eindkapitaal. Omdat Brand New Day geen charitatieve instelling is zijn ze niet gefocust op winst, maar op service. Ideaal dus voor je appeltje voor de dorst op je oude dag.