Jaarlijks overstappen van energieleverancier bespaart het meest

De energierekening is de afgelopen jaar voor het eerst toegenomen. Het lijkt daarom steeds belangrijker om bewust om te gaan met onze energierekening. Daarbij kan je denken aan het besparen op je energie, maar er is een beter alternatief! Energie vergelijken kan namelijk honderden euro’s per jaar besparen binnen enkele minuten.

Energie vergelijken loont

Jaarlijks stapt ongeveer 16% van Nederland over naar een nieuwe energieleverancier. Dit aantal is nog steeds groeiende, maar dit betekend dus dat 84% nog niet overstapt van energieleverancier! Ben jij nog nooit overgestapt van energieleverancier dan kan je tot maar liefst 400 euro op je energierekening besparen. Als je jaarlijks overstapt kan je 200 euro besparen vergeleken met iemand die af en toe dit doet.

Belangrijk is dat je niet altijd voor de goedkoopste energieleverancier kiest, maar voor de energieleverancier welke je jaarlijks het meest kan besparen. Veel consumenten sluiten een energiecontract voor meerdere jaren af waarbij je de welkomstkorting alleen in het eerste jaar krijgt. Als je die verspreidt over de gehele looptijd dan is de welkomstkorting vaak minder hoog als dat je een energiecontract van 1 jaar zal afsluiten.

Jaarlijks overstappen is een gedoe?

Veel consumenten denken dat het jaarlijks overstappen van energieleverancier een gedoe is. In tegenstelling tot veel financiële producten is overstappen van energieleverancier erg gemakkelijk. Je vult je gegevens in bij de energieleverancier waarnaar je wilt overstappen en hebt vervolgens 14 dagen bedenktijd. Zie je in deze bedenktijd niet van je contract af dan ben je overgestapt naar je nieuwe energieleverancier en regelt die de gehele overstap. Je hoeft dus geen formulier in te vullen en/of handtekeningen te zetten. Door je online te registeren bij een energieleverancier ben je direct klaar en regelen zij de rest!

Opzegvergoeding in de gaten houden

Ga je overstappen van energieleverancier dan is het belangrijk om de einddatum van je energiecontract in de gaten te houden. Stap je namelijk over voor het einde van je contract dan kan je namelijke een opzegvergoeding aan je energieleverancier moeten betalen. Je kan overstappen als je energiecontract binnen 3 maanden verloopt. De energieleverancier zet je overstap dan alvast klaar en zorgt dat je overstap ingaat zodra je contract is verlopen.