De beste bespaartips voor 2013? Vergelijk nog in 2012

Niemand zal het ontgaan zijn! De assurantiebelasting gaat omhoog in 2013. U kunt veel geld besparen door nu al de beste bespaartip voor 2013 door te voeren. Sluit uw schadeverzekeringen over en zet deze om naar jaarbetaling en ga nu dit jaar echt een keer uw zorgverzekering vergelijken met het aanbod van de concurrentie.

Vorige maand is aangekondigd dat de assurantiebelasting verhoogd gaat worden in 2013. Het gaat om een flinke verhoging want de belastingheffing stijgt van 9,7 naar 21 procent. Deze heffing betaalt u over onder andere de autoverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en de opstalverzekering. Uitgaande van een totale jaarpremie over deze verzekeringen van €800 per jaar (incl. kosten en assurantiebelasting), zal het factuur per 2013 stijgen naar €882,41.

Na één jaar zijn verzekeringen maandelijks opzegbaar
Voor de schadeverzekeringen geldt over het algemeen een looptijd van één jaar. Na afloop van deze periode volgt een verlenging van één jaar, maar u hebt wel de mogelijkheid om deze verzekeringen op te zeggen met een opzegtermijn van één maand. U kunt de verzekeringen nu opzeggen, op zoek gaan naar de beste en goedkoopste dekking en deze weer afsluiten vanaf de beeindigingsdatum van de vorige verzekeringen. Door te kiezen voor jaarbetaling kunt u veel geld besparen. Waarschijnlijk gaat de assurantiebelasting nog niet verhoogd worden per 1 januari 2013, maar in de loop van het jaar.

Zorgpremies vergelijken
Zodra alle zorgpremies bekend zijn, moet u echt een keer de moeite nemen om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. De dekking van de basisverzekering hoeft u niet te vergelijken, die is namelijk bij alle verzekeraars gelijk. De hoogte van de zorgpremies kan eenvoudig meer dan tien euro per maand verschillen. De meeste verzekerden blijven de verzekeraar trouw uit angst tussen wal en schip te geraken, maar dit is een onterecht angst. U kunt eenvoudig overstappen per 1 januari. De verzekeraars zorgen er wel voor dat u niet onverzekerd bent gedurende het overstappen.

Lees ook:Overstappen naar een andere zorgverzekeraar
Lees ook:Goedkoopste zorgverzekeringen 2011
Lees ook:Premie schadeverzekeringen omhoog in 2013
Lees ook:Heeft u de schadeverzekeringen al overgesloten?
Lees ook:Autoverzekering wordt duurder

2 reacties op “De beste bespaartips voor 2013? Vergelijk nog in 2012

  1. Koos

    Extra tip – ga naar toeslagen.nl en bereken in hoeverre u recht hebt op zorgtoeslag. Ik verwachtte nergens recht op te hebben, maar hebt toch recht op een kleine tegemoetkoming.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Koos

    Nog een tip – betaalt u premie voor een levensverzekering? Mogelijk is dit een lijfrenteverzekering waarvan u de premie kunt aftrekken van het inkomen!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.