Goedkoper verzekeren

Door eens kritisch naar uw verzekeringen te kijken, kunt u jaarlijks tot wel honderden euro’s besparen. U hoeft geen verstand te hebben van verzekeren om te kunnen besparen.

Wij geven jaarlijks duizenden euro’s uit aan verzekeringen. Wij houden van zekerheden en bouwen dit in door polissen af te sluiten. Op het moment dat u schade lijdt, bent u blij met de polissen en zal de verzekeraar u mogelijk geheel of gedeeltelijk schadeloos stellen. U kunt besparen op de kosten zonder dat u verzekeringen gaat schrappen. Vergelijk de diverse polissen met elkaar op premie en voorwaarden. Op het internet zijn diverse sites te vinden die naast de premie ook vergelijken op de polisvoorwaarden.

Besparen op schadeverzekeringen
Consumenten die al tientallen jaren dezelfde schadeverzekeringen hebben, kunnen waarschijnlijk fors besparen door de polissen eens tegen het licht te houden. De tegenwoordige dekkingen zijn over het algemeen beter in vergelijking met vroeger, en de premies zijn gemiddeld ook nog lager.

Besparen op levensverzekeringen
Een levensverzekering is minder geschikt om op te besparen. Dit geldt met name voor polissen die uit gaan keren bij overlijden van de verzekerde. Indien u deze polissen nieuw moet afsluiten, houdt de verzekeraar rekening met uw leeftijd op het moment van sluiten van de polis. Door stijgende leeftijd wordt de premie voor dergelijke verzekeringen namelijk hoger.

Besparen op de zorgverzekering
Jaarlijks per 1 januari kunt u overstappen naar een andere verzekeraar. De oude polis moet opgezegd zijn uiterlijk op 31 december. De premies tussen de verzekeraars verschillen sterk. De basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk wat de dekking betreft, maar de premie kan euro’s per maand verschillen. Het kan ook de moeite lonen om eens kritisch te kijken naar de aanvullende dekkingen. Hebt u deze echt nodig, of kunt u het ook af met uitsluitend de basisverzekering?

Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont
Lees ook:Advies Interpolis – Let op de kosten van de zorg!
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering flink goedkoper
Lees ook:Voorwaarden opzeggen verzekering
Lees ook:1 maart, de dag om uw verzekeringspolissen op te schonen

3 reacties op “Goedkoper verzekeren

 1. Emile

  Helemaal mee eens. Als aanvulling wil ik zeggen dat je eigenlijk op alle verzekeringen kan besparen. Ten eerste is het verstandig om de eigen situatie vast te stellen om volgens te bepalen welke verzekeringen u eigenlijk nodig heeft. Er zijn namelijk verschillende factoren van invloed op de keuze om wel of niet te verzekeren, zoals het risico, de premie en de subjectieve waarde van geld…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nestbouwer

  Levensverzekeringen zijn inderdaad lastig om te besparen, temeer omdat je ze niet voor jezelf afsluit, maar voor partner of kind, en omdat hoe ouder je wordt, hoe minder zinnig het is om ze nog over te sluiten. Het samenvoegen van de levensverzekeringen die ik heb levert op die manier geen besparing met ene hogere dekking op, maar een hogere premie met een lagere dekking. Precies het tegenovergestelde wat je eigenlijk zou verwachten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ivar

  Allereerst mijn complimenten over de website.
  Het ziet er erg goed uit.

  Wat betreft de schadeverzekeringen, met de autoverzekeringen, kan ik melden dat daar weinig rek meer in zit. Wanneer hier jaren niet meer naar gekeken is, is dat natuurlijk een ander verhaal.

  Wij (en vele anderen) werken zelf met de webmodule van Voogd&Voogd. Wanneer er een motorrijtuigverzekering wordt gesloten, wordt jaarlijks automatisch de premie opnieuw berekend.
  Wanneer er binnen de volmacht een goedkopere variant is, dan kan de klant dit zo omzetten.

  Ik vermoed dat we hier in de toekomst met alle verzekeringen naar toe gaan. Met name omdat er geen sprake meer is van een fysieke polis en de contract termijnen zijn verkort. Portefeuille overnames zijn daarom makkelijk uit te voeren en dit zal het schuiven van risico/premie beheer ten goede komen, denk ik.

  Succes!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.