Twintig procent van de Nederlanders zijn financieel ongezond

Volgens een artikel in de Telegraaf zit bijna twintig procent van de Nederlanders financieel moeilijk. Hierdoor kunnen ze in nog grotere zorgen terecht komen.

Uit een onderzoek van Centiq blijkt dat 40 procent van de Nederlandse consumenten de crisis in hun portemonnee merken. Ze kunnen maandelijks moeilijker rondkomen en hebben moeite om alle rekeningen te betalen. De slechte financiële situatie zal voornamelijk veroorzaakt zijn door een teruggang in maandelijks inkomen. De vooruitzichten voor het komende half jaar vertonen geen verbetering. Deskundigen verwachten dat in 2010 de economie weer aantrekt, maar de resultaten daarvan zullen de consumenten pas later merken.

Sparen
Voor ruim één derde van de Nederlanders zou een onverwachte uitgave van boven de €1.000,= een probleem vormen. Indien ze geld moeten lenen voor grote uitgaven, zal het nog moeilijker worden om in de toekomst maandelijks rond te komen. De schulden moeten namelijk weer worden afbetaald met een hoge rente. Hieruit blijkt maar weer dat consumenten moeten gaan sparen. Ieder gezin moet een buffer hebben om nog zwaardere tijden door te komen.

Geen geld om te sparen
Een veel voorkomend probleem is dat het gezinsinkomen te laag is om van te kunnen sparen. In dat geval is het verstandig om nu als te gaan bezuinigen, want mensen die geen reserve hebben zullen een keer in de situatie terecht komen dat ze over een groot bedrag moeten beschikken. Geld lenen zodra het zo ver is, is een slechte oplossing.

Lees ook:De helft van de Nederlanders heeft financiële voornemens
Lees ook:Middeninkomens zijn weer de klos
Lees ook:Spaargeld is een must
Lees ook:1 op de 5 huishoudens heeft geen spaargeld
Lees ook:Spaargeld gebruikt in 2011

2 reacties op “Twintig procent van de Nederlanders zijn financieel ongezond

  1. Ron

    Als normale burger had ik het voor de EU redelijk goed als 2 verdieners ging het ons voor de wind.
    Nu in 2009 kunnen we amper rondkomen, ons inkomen is zowat exact gelijkgebleven maar alle prijzen en vooral verzekeringen en belastingen stijgen de pan uit.
    De heren politici in Den Haag spreken over dat mensen zat geld hebben.
    Wie die mensen dan zijn is mij niet geheel duidelijk, maar ik vermoed dat ze zichzelf daarmee bedoelen. In mijn ogen zijn deze politici voornamelijk bezig eigen zakken te vullen, of met een snoep baantje na hun politieke carriere. Maar ik een gewone man ben de dupe van dit WAN beleid.
    Wij zijn nu alleen maar bezig belastingen, verzekeringen en energie rekeningen en jawel nog meer verkapte belastingen te betalen.
    Het word hoog tijd voor een omslag in dit land.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jip

    Moete ze ambtenar of spoilitikut worden is rotsvast en hand and bribe and goldlyed met pensioen in Eu immuniteitsparadijs tegen gerechtigheid

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.