Staken? Wat verdient een politieagent eigenlijk?

Politiemensen willen een betere CAO. Ze vinden dat ze te weinig verdienen, en dus komen er protestacties. Ze willen een salarisverhoging van 3,5% en een hogere vergoeding voor onregelmatige werktijden. Ik was benieuwd wat een politieagent eigenlijk verdient!

Volgens Welingelichtekringen.nl heeft een gemiddelde agent niets te klagen. Een hoofdagent van 41 jaar oud die al 14 jaar in zijn functie zit verdient gemiddeld €2.953 per maand. Een agent die op straat patrouilleert moet twee weekenden per 4 weken werken en heeft in deze periode 4 nachtdiensten. Hij ontvangt maar liefst €3.182, dus ruim tweeduizend euro netto. Oh, hij krijgt ook nog een vergoeding voor de ziektekosten verzekering. Totaal €2.120 netto.

Het minimumloon bedraagt €1.502 bruto!

Indien er vandaag vacatures worden gesteld voor nieuw personeel, zullen ze voldoende aanmeldingen krijgen. Zo werkt dat natuurlijk niet, maar harde acties om meer salaris te krijgen gaan veel te ver. Een agent verdient per jaar ongeveer €41.238,72 (€3.182 x 12 + 8%). Het modaal inkomen is €35.500. Ik zeg…….. ga aan het werk of zoek je ander werk!

Er wordt nu zelfs al gedreigd om niet meer op alle 112-oproepen af te gaan.

Lees ook:Lagere inkomens harder omhoog
Lees ook:Wat verdienen de directeuren van de zorgverzekeraars?
Lees ook:Wat verdienen de politici per maand?
Lees ook:Politieagenten mogen geen schulden hebben
Lees ook:Belaste reiskostenvergoeding per 2013

9 reacties op “Staken? Wat verdient een politieagent eigenlijk?

 1. Vilseledd

  Volkomen mee eens. Je hebt natuurlijk geen topinkomen en er zijn makkelijke banen, die meer verdienen, maar voor het gros van de Nederlanders zijn banen met minder inkomen, maar ook met minder zekerheid dan bij de politie (min-max-contracten, oproepcontracten) frequenter dan het restant aan goede banen uit de tijd, waaraan ze zich kennelijk afspiegelen. Ook mis ik de bereid om je bij te scholen. Er is een tekort aan rechercheurs of ze zoeken het buiten de politie en worden bijvoorbeeld sociaal rechercheur bij een sociale dienst, dan verdien je ook meer. het betekent wel blokken, wanneer anderen vrije tijd hebben. Tenslotte: wanneer een jonkie bij ons op het werk klaagde over een te laag salaris dan was het antwoord van andere collega’s duidelijk: “Ga snel daarheen, waar je meer verdient.” Die plek was er dan niet of het bleek toch moeilijker werk te zijn dan wat ze bij ons uitvoerden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Henk

  Die politieagenten moeten zich schamen! Ik verdient de helft met werk dat veel intensiever is en ook nog eens deels in de avonduren. Geef ze maar collectief ontslag als ze niet uitrukken bij een 112 melding.

    /   Beantwoorden  / 
 3. dhr. Nauta

  Ze moeten niet klagen, maar gaan werken!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Sollicitant

  Politieman zijn? De ideale baan
  Beetje in een auto rondrijden. Weggebruikers die je irriteren van de weg halen en als er een dreigende situatie is wachten op collega’s om met z’n zessen één man te belagen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Andreetje

  Is 2120 euro netto veel voor het werk wat een agent doet? Natuurlijk niet. Een agent loopt een groot risico en moet onregelmatig werken. Verder staat hun salaris al jaren stil en zijn de lasten flink verhoogd. Er zou zeker 10% bij moeten om de lastenverzwaringen te compenseren. Vergelijken met het minimumloon slaat nergens op. Iemand met minimumloon krijgt allerlei toeslagen, is vaak jong en ongeschoold en hoeft niet onregelmatig te werken. De huur is 800 euro, een auto kost 600 euro en dan blijft er van die 2120 euro weinig meer over om van te leven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. H.korenromp

   2120, dat is wat wij hier elke maand netto ontvangen van de A.O.W. WIE WIL VOOR ZOON BEDRAG NOU POLITIE AGEND WORDEN ?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan

    “Zoon” bedrag kan nooit. AOW bedraagt maximaal € 1.372,45. Domme opmerking dus Korenromp.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Sollicitant

  @Andreetje – Ok! Dan is het probleem van de agenten ook verholpen. Ze zeggen hun baan op en gaan op zoek naar een minimumloon baantje zonder onregelmatigheden en gevaar! Als jij een agent bent wens ik jou veel succes met de carriereswitch.

    /   Beantwoorden  / 
 7. arjaneke

  de taken van agenten zijn aanzienlijk zwaarder in de grote steden, het salaris van een agent in een grote stad is gelijk aan het salaris van een agent op het platteland, de huizenprijzen zijn in de grote steden veel hoger dan op het platteland, als het eerlijk zou gaan dan zou er een grote stedentoeslag moeten komen voor agenten in de grote steden

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.