Zorgverzekering – minder verzekeraars en soorten polissen

Per 1 januari kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar of een andere soort verzekering. De dekking in de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk, maar toch zijn er grote verschillen. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt in de manier van uitkeren en je hebt tegenwoordig ook zogenaamde budgetpolissen. Minister Edith Schippers roept terecht op om het aanbod weer te vereenvoudigen.

De komende twee maanden worden de premies voor de zorgverzekering 2016 weer bekend gemaakt. Verzekeraars zullen weer alles op alles zetten om zoveel mogelijk consumenten over te halen om over te stappen. Een populair middel om je als verzekeraar te onderscheiden is door een goedkope verzekering in de markt te zetten. Inmiddels is dat niet zo uniek meer, maar wij zitten nu wel met het probleem dat er teveel mogelijkheden zijn.

Vertrouwen in zorgverzekeraars daalt
Uit onderzoek van adviesbureau GfK blijkt dat 30% van de Nederlanders de zorgverzekeraars niet vertrouwt. Door de complexiteit van het aanbod en de haken en de ogen zal het vertrouwen waarschijnlijk nog verder zakken.

De uitgeklede budgetpolissen moeten ze gewoon afschaffen. Je kunt op verschillende uitgaven besparen, maar een paar euro besparen door te kiezen voor een budgetverzekering is niet verstandig. Ga je toch voor deze soort zorgverzekering? Verdiep je dan vooraf goed in de minpunten van deze verzekeringen.

Een budgetverzekering kan je namelijk duur komen te staan.

Lees ook:Zorgverzekering – 1 miljoen overstappers
Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?
Lees ook:Wordt vrije zorgkeuze ontmoedigd door een hogere premie?
Lees ook:Biedt jouw zorgverzekering vrije zorgkeuze?
Lees ook:Heb je spijt van de budgetpolis? Inruilen mag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.