De juiste zorgverzekering zorg voor een gratis beugel

Voor Poliswijzer.nl heb ik een artikel geschreven over orthodontie. Ouders die nu al weten dat zoon of dochter volgend jaar een beugel krijgen, moeten in actie komen. Door het kiezen van de juiste zorgverzekering kun je een paar honderd euro investeren en er weer € 1.500 voor terug krijgen. Een goede investering.

Stel, je bent onlangs met je zoon of dochter bij een intakegesprek geweest bij de orthodontist. Het eerste gesprek is nog niet zo kostbaar, maar dan begint het pas. In 2017 krijgt je kind een beugel. Je weet dus nu al dat je volgend jaar €1.200 tot €1.500 aan kosten moet maken. De kans is groot dat jouw huidige zorgverzekering geen volledige dekking biedt. Gelukkig kom je er nu achter! Je kunt namelijk vóór 1 januari jouw huidige zorgverzekering nog opzeggen en overstappen naar een zorgverzekering met een ruime dekking en een 100% vergoeding. Door te vergelijken kun je een verzekering vinden die geen medische vragen stellen bij het afsluiten van de aanvullende zorgverzekering.

Welke zorgverzekering moet ik kiezen?

Op Poliswijzer.nl tref je een overzicht aan van zorgverzekeringen met minimaal een dekking van €1.500 voor orthodontie. De verzekeraar stelt geen vragen en accepteert jou en jouw gezin ook zonder een wachttijd. Ouders die volgend jaar de kosten voor een beugel moeten ophoesten hebben nu nog de kans om zich tegen deze kosten te verzekeren. Vergelijk alle zorgverzekeringen op Poliswijzer.nl. De link verwijst rechtstreeks naar de vergelijking gericht op orthodontie tot 18 jaar oud.

Moet ik mijn huidige zorgverzekering opzeggen?

Nee, dat hoeft niet. De nieuwe zorgverzekeraar zorgt voor het opzeggen van je huidige zorgverzekering. Dit wordt ook wel de opzegservice genoemd. Vanaf 1 januari gaat de ruime dekking voor orthodontie in.

Lees ook:Is een aanvullende zorgverzekering een goede toevoeging?
Lees ook:Per 1 mei overstappen naar een andere zorgverzekering
Lees ook:Is de collectieve zorgverzekering passé
Lees ook:Geldt er een acceptatieplicht voor de zorgverzekering?
Lees ook:Houd rekening met de zorgkosten in 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.