Is een aanvullende zorgverzekering een goede toevoeging?

Voor Poliswijzer.nl heb ik een artikel geschreven over de noodzaak van aanvullende zorgverzekeringen. Het zijn vaak uitgebreide pakketten waarvan je maar een deel van de dekkingen werkelijk gaat gebruiken. Heb jij voldoende aan de basisverzekering, of heb je echt een aanvullende zorgverzekering nodig?

De meest noodzakelijke zorg zit in de basisverzekering. Toch hebben veel Nederlanders een uitgebreidere behoefte aan medische zorg. Fysiotherapie, orthodontie en tandartskosten zijn bijvoorbeeld niet meeverzekerd in de basisverzekering. Geen aanvullende zorgverzekering kan je geld kosten in 2017.

Kies wel een aanvullende verzekering, maar niet willekeurig

Het eenvoudigst is om bij je huidige verzekeraar het pakket uit te breiden met een aanvullende verzekering, maar is dat wel de beste keuze? Waarschijnlijk niet! Je kunt er beter voor kiezen om jouw zorgverzekering te vergelijken met alle beschikbare zorgverzekeringen van de ruim 50 zorgverzekeraars. Op deze manier krijg je de aanvullende zorgverzekering die het beste bij jou past.

Geen aanvullende zorgverzekering?

Uitgaande van de zorgpremie ben je het beste af zonder een aanvullende verzekering, maar welke kosten moet je in 2017 dan zelf betalen? Je maakt eigenlijk een afweging. Draag je de niet verzekerde kosten zelf of sluit je er wel een zorgverzekering voor af? Wat het beste is kun je maar op één manier achter komen…… door te vergelijken.

Lees ook:Besparen op één van de duurste verzekeringen – de zorgverzekering
Lees ook:Goedkoopste zorgverzekeringen 2011
Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?
Lees ook:Overstappen naar een andere zorgverzekeraar
Lees ook:De juiste zorgverzekering zorg voor een gratis beugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.