Parkeerplaats voor 1 miljoen dollar

Wie een dagje gaat winkelen in Amsterdam, moet alleen al rekening houden met tientallen euro’s aan parkeergeld. Ook in andere steden stijgen de kosten van één uurtje parkeren steeds maar door. Door de stijgende huizenprijzen in de Randstad, worden parkeerplaatsen ook steeds duurder. Toch valt het nog mee in vergelijking met Londen en New York. Een Amerikaanse projectontwikkelaar biedt tien parkeerplaatsen aan met een prijs van één miljoen dollar per parkeerplaats.

Volgens The New York Times horen deze parkeerplaatsen bij appartementen in het complex. Het vreemde is dat de vierkante meter prijs van de parkeerplaats hoger is dan de prijs per vierkante meter van het appartement. Bij de parkeerplaatsen krijg je wel gratis opslagruimte en een elektrisch oplaadpunt.

Als de appartementeigenaren besluiten om het appartement weer te verkopen, kunnen ze de parkeerplaats van één miljoen dollar niet meeverkopen. Ze krijgen het namelijk niet in eigendom. Voor één miljoen dollar pachten ze dus eigenlijk de plek.

Het appartementencomplex is overigens gebouwd op een voormalige parkeerplaats. Dit schetst ook gelijk het probleem. Beschikbaar bouwgrond is schaars in New York en dus worden er steeds meer parkeerplaatsen opgeofferd om op te bouwen.

Lees ook:100 miljoen: 0,5% van je vermogen?
Lees ook:Nier terug of 1,5 miljoen dollar!
Lees ook:Uitgeeftip: shoppen in New York
Lees ook:Vreemdgaan kan veel geld kosten
Lees ook:Fijn shoppen met die goedkope dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.