Ongeval gehad? Wie vergoedt jouw schade?

8452Het is niet leuk, maar helaas kan het iedereen overkomen; een ongeval. Je kunt je er niet op voorbereiden, anders was het natuurlijk nooit gebeurd. Maar het is wel belangrijk dat je weet wat je moet doen wanneer het zo ver is en bij wie je aan kunt kloppen voor hulp.

Wat doe je direct na een ongeval?

Gaat het bijvoorbeeld om een verkeersongeval? Dan is het belangrijk dat je jezelf en de andere betrokkenen in veiligheid stelt direct na het ongeval. Wanneer het een ernstig ongeval is, kun je het beste direct een ambulance en de politie bellen.

Zowel bij een lichte als bij een erg ongeval is het verplicht om alle gegevens van de andere partij te noteren. Doe je dit niet, dan ben je strafbaar.
Zijn er getuigen? Noteer dan ook de gegevens van deze personen. En kun je niet verder rijden door de ernst van het ongeval, neem dan contact op met de hulpdienst om het voertuig te laten wegslepen.

Wie vergoedt jouw schade?

Meestal heeft niet alleen de tegenpartij schade, maar ook jij. Hier moet je zelf natuurlijk achteraan. Maar bij wie kun je terecht om de schade in te dienen? En wie vergoedt jouw schade, of moet je dit zelf vergoeden? Dit zijn allemaal vragen waar je je op kunt voorbereiden, mocht er een dag komen dat er een ongeval plaats vindt. Zo kun je meteen schakelen en bij de juiste partijen aankloppen, mocht dit nodig zijn.
Een partij waar je bijvoorbeeld terecht kan is Korevaar van Dijk. Zij behartigen de belangen van slachtoffers en betrokkenen.

Hoe zit het met letselschade?

Letselschade kan je hebben opgelopen bij verschillende ongevallen. Uit zo een letsel komen kosten uit voort. Is een ander schuldig aan het ongeval, dan worden meestal de financiele gevolgen verhaald worden op de verzekeraar van diegene. Ben jij schuldig aan het ongeval? Dan is het verstandig om contact op te nemen met jouw eigen verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen je dan verder helpen met de kosten.