5x Besparen op je dagelijkse uitgaven

scapinoWe moeten er allemaal wel aan geloven, besparen op je uitgaven is onontkoombaar. Het leven is tegenwoordig duur en rond komen van je maandsalaris is niet altijd even gemakkelijk. Dus willen we gaan besparen, maar hoe doe je dat? Waar kun je op besparen zonder dat het je al te veel moeite kost? Onderstaand de 5 gemakkelijkste manier om te besparen op je dagelijkse uitgaven:

1. De manier van boodschappen doen

Laat je auto staan en haal je boodschappen op de fiets. Het is een stuk goedkoper en ook nog eens goed voor je gezondheid. Maar dat is nog niet alles. Maak een boodschappenlijstje en koop alleen wat daar op staat. Wil je toch iets in de mandje doen wat niet op je lijstje staat, neem dan 10 seconden bedenktijd en vraag je af waarom je het koopt en of je het nodig hebt. Kun je hier geen antwoord op vinden, zet het product dan terug. Pas verder je koopgedrag aan naar de aanbiedingen in de winkel.

2. Welke verzekeringen heb je niet nodig?

Er is veel geld te besparen op verzekeringen, veel meer dan je denkt. We zijn geneigd om vast te houden aan vaste dingen, want dat is veilig. Maar we kunnen zoveel geld besparen op zorgverzekering, autoverzekering, hypotheek en andere verzekeringen als we verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. We kunnen op deze manier wel € 1.000 per jaar besparen.

3. Merkartikelen kopen bij een budget store

De laatste jaren zien we steeds meer van de zogenoemde `budget stores’ in het straatbeeld verschijnen. Een bekend voorbeeld is de Action waar diverse merkartikelen tegen een lager tarief verkrijgbaar zijn. Een goed alternatief voor de drogisterij en huishoudelijke zaken. Maar ook op sportartikelen kan bespaard worden, zo heb je voetbalschoenen van bekenede merken voor een flink lagere prijs dan in de reguliere sportzaak. De kwaliteit van merk producten in deze goedkopere winkels doet niet onder dan de producten in de speciaalzaak. Kortom, waarom meer uitgeven dan nodig is?

4. Kopen van woning voordeliger dan huren

Als je een huis gaat kopen, zijn de maandlasten vaak lager dan de huurprijs van een woning. Er zijn relatief weinig huurwoningen waardoor huisbazen de hoofdprijs voor een woning vragen. Daarentegen komen er bij de aanschaf van een huis wel extra kosten kijken zoals makelaars-, notaris- en hypotheekkosten. En verhuizen kan niet zomaar, je zult dan eerst je huis moeten verkopen. Bij een huurwoning kun je weg wanneer je wilt. Echter de huurprijzen zijn relatief hoog en niet iedereen komt in aanmerking voor huursubsidie. Over de som genomen is kopen goedkoper dan huren. Je bent met een koophuis gemiddeld 30% goedkoper uit dan met een huurwoning. Daarnaast is het voordeel dat de maandelijkse kosten voor de hypotheek een investering zijn die je terugverdiend bij de verkoop van het huis.

5. Schaf een zuinige auto aan

Met een zuinige auto kun je op de lange termijn vele euro’s besparen. Degenen onder ons, die zo’n 20.000 kilometer per jaar rijden besparen op een auto die 1 op 20 loopt wel € 1.600 op jaarbasis ten opzichte van een auto die niet meer dan 1 op 10 rijdt. Een energie zuinige auto´s van Kia of Renault heb je al vanaf €10.000, waardoor het soms nog voordeliger is om een nieuwe auto te kopen dan je oude auto in te ruilen voor een vergelijkbaar model.

Conclusie

We kunnen allemaal heel wat euro’s besparen op onze uitgaven. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Misschien tijd om een te kijken waar jij op kunt besparen.