Goedkoop en snel naar Schiphol

Als je gaat vliegen vanaf Schiphol is de eerste overweging of je met eigen vervoer of met de trein heen zult gaan. Met de eigen auto is goedkoper en sneller, maar houd wel rekening met de kosten van het parkeren.

Met het openbaar vervoer naar Schiphol moet je niet willen. De kans op vertraging is groot en het is ook niet comfortabel reizen met meerdere koffers. Je wilt je familie ook niet belasten door als taxi te fungeren en een echte taxi is te duur. Dus kies je ervoor om met de eigen auto heen te rijden en je auto te parkeren.

Wat is goedkoper met eigen vervoer of met de trein?
Met je eigen auto gaan is ook een kwestie van de kosten afwegen. Een kaartje enkele reis naar Schiphol kost voor ons gezin €31,60 per persoon. Wij reizen met vier personen, dus komen de kosten uit op €126,40 enkele reis. We moeten ook nog weer terug, dus komen de kosten ruim boven de tweehonderd euro uit. Met de eigen auto kost het maar een paar tientjes aan benzine. Ik weet, alleen de benzine rekenen is geen goede vergelijking, maar het verschil is mij te groot. De belangrijkste reden om niet met de trein te gaan is dat we 3 uren onderweg zijn. Tenminste, als alles mee zit. Met de auto moet je ook nog rekening houden met de kosten van het parkeren. Je wilt niet de hoofdprijs betalen, maar er zijn ook goedkope manieren om nabij Schiphol te parkeren.

Vergelijken en de beste uitkiezen
De perfecte vakantie uitzoeken is een hele klus geweest. Eerst zoek je het land uit waar je heen wilt en de volgende stap is de perfecte accommodatie zoeken. De één is nog mooier dan de ander, maar uiteindelijk hebben we gevonden wat we zochten. Wat bleek? Door te vergelijken hebben wij exact dezelfde vakantie goedkoper kunnen boeken via een andere organisatie. Hieruit blijkt maar weer, vergelijken loont. De vakantie was geboekt, toen nog de meest geschikte parkeerplek zoeken voor de auto bij Schiphol. Er zijn verschillende bedrijven die het aanbieden, dus een kwestie van vergelijken. De prijsverschillen zijn groot.

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Quick Parking. Het parkeren kan drie minuten van Schiphol vandaan en met 6 shuttlebussen per dag hoe je niet lang te wachten.

Lees ook:Toch maar met de auto ondanks hoge korting openbaar vervoer
Lees ook:Ik ga op vakantie en neem mee: een reis- en annuleringsverzekering!
Lees ook:Crisisvakantie?
Lees ook:Parkeren voor €10 per uur?!
Lees ook:Het hele jaar verzekerd reizen – korting bij HEMA

Eén reactie op “Goedkoop en snel naar Schiphol

  1. Treinkaartje

    Zou ik toch even kijken naar de lopende aanbiedingen of een NS groepsretour. Enkele reis voor € 10,25 op dit moment, dus kom je uit op ongeveer 40 eu voor 4 personen. Sowieso voordeliger en minder stress.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.