Controleer altijd de tandartsrekening

Tandartskosten zijn aanvullend mee te verzekering naast de basisverzekering. De verzekering heeft vaak maar een beperkte dekking. Daarom is het ook in jouw eigen belang om de tandartsrekening altijd goed te controleren.

Voor Geld.nl heb ik een blog geschreven over het controleren van de tandartsrekening. Tandartsen mogen niet zelf het tarief bepalen. Het tarief is namelijk vastgesteld. De hoogte van de tandartskosten zouden bij alle tandartsen gelijk moeten zijn, maar dat is niet het geval. Dit komt doordat er verschillende coderingen gekoppeld kunnen worden aan behandelingen. Een tandarts kan extra codes toevoegen of andere codes gebruiken waardoor de rekening hoger uitvalt. Dit hoeft overigens niet opzettelijk te gebeuren.

Hoe kun je de rekening controleren?
De codes zijn opgebouwd uit een letter + twee letters. De code R24 staat bijvoorbeeld voor een kroon. Door de codes te raadplegen kun je in grote lijnen de rekening controleren. Indien je het gebruiken van bepaalde codes niet kunt verklaren, kun je het beste advies inwinnen bij je tandartsarts. Je hebt namelijk recht op een begrijpelijke tandartsrekening waarvan je ook nog zeker weet dat de rekening volledig klopt.

Voor nadere informatie over de tandartsrekening en de codes, verwijzen wij jou naar het artikel op Geld.nl.

Lees ook:Oververzekerd voor tandartskosten
Lees ook:Viruswaarschuwing Postbank thuisbankieren
Lees ook:Zorgverzekering, tandartsdekking delen
Lees ook:Is een aanvullende zorgverzekering een goede toevoeging?
Lees ook:Alvast documenten verzamelen voor de jaarlijkse aangifte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.