Verhuizen is een grote kostenpost

Onlangs hebben wij een ander huis gekocht. Het is een jaren 70 huis geworden met….. je raadt het waarschijnlijk al, veel houten schrootjes. Het huis is wel gemoderniseerd, maar de schrootjes zijn blijven zitten. Gelukkig vinden wij het geen probleem, maar ze moeten wel de juiste kleur hebben.

Het is een bungalow met een praktijkgedeelte waar ik ga werken. Om het kluswerk behapbaar te houden richten wij ons eerst op het woongedeelte. Het is een woonoppervlakte van ongeveer 140 m2, en alles is bruin of vergeeld. Afgelopen maand hebben wij het huis volledig van binnen geschilderd, en het resultaat is mooi geworden.

Gaan voor de beste kwaliteit
Wij zijn geen klussers, maar steeds vakmensen inzetten om het huis op te knappen is te kostbaar. Dus zijn wij zelf bezig. De eerste dagen hebben wij hulp gehad van vakmensen om ons op gang te helpen. Naast het klussen hebben zij ons ook op gang geholpen met tips. Ik had namelijk al een goedkope pot verf in huis gehaald, maar de schilder wees mij erop dat ik beter voor kwaliteit kan gaan. Met kwalitatief betere verf blijft het langer goed en nog belangrijker voor mij op dit moment; ik hoef het maar één keer te schilderen. Dus heb ik verf gekocht van het merk Flexa. En met een goed resultaat. Bij dit soort werkzaamheden moet je niet inleveren op de kwaliteit. Goedkoop kan namelijk duurkoop zijn.

Nu het buitenwerk nog
Eind volgende week gaan wij verhuizen naar de nieuwe woning. Zodra wij gesetteld zijn komen de volgende uitdagingen, namelijk de tuin en het buitenwerk. Ook voor het buiten schilderwerk geldt weer dat ik mij heb voorgenomen om de nadruk te leggen op kwaliteit. Ik heb verfleverancier Sikkens via social media benaderd met de vraag of ze iets voor mij kunnen betekenen. Buitenom heb ik namelijk ook nog flink veel te schilderen. Mijn complimenten voor Sikkens. Ik kreeg namelijk een zeer leuke reactie en een kortingscoupon voor bij de bouwmarkt voor de potten Sikkens Buitenlak die ik voor buiten nodig heb. Die heb ik gelijk maar even gehaald.

Zo kan het ook. Bedankt Sikkens!

Lees ook:Huis van Scheringa te koop
Lees ook:Een huis kopen naast een opvanghuis voor daklozen
Lees ook:Huizenmarkt krijgt een steuntje in 2011
Lees ook:Bij elkaar blijven om het huis
Lees ook:Scheiding? Wie neemt het huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.