Begrijpt Kwik Fit het verschil tussen een APK en een proefkeuring wel?

Ik sta op het punt om mijn auto te verkopen of de auto weer een grote beurt geven en te laten keuren voor een jaar. Wat doe je dan? Dan vraag je een proefkeuring aan. Helaas heeft Kwik Fit mijn verzoek niet goed begrepen.

Mijn auto moet een nieuwe APK keuring hebben in december. Ik verwacht hoge kosten, dus vraag ik een proefkeuring online aan. Helaas kun je de optie proefkeuring niet kiezen, dus ik vraag een APK aan. Lekker goedkoop, nog geen 25 euro. Achteraf een stom plan, want goedkoop wordt duurkoop.

Proefkeuring
Bij de Kwik Fit heb ik nog aangegeven dat ik de auto laat keuren omdat ik twijfel om de auto te verkopen of niet. De vriendelijke medewerker heeft dit niet opgemerkt als een verzoek tot een proefkeuring. Ik heb inderdaad niet letterlijk gevraagd om een proefkeuring, maar dat was toch duidelijk. Je zou zeggen wat maakt het uit? Dat dacht ik in eerste instantie ook. Tot ik probeerde om mijn auto aan een handelaar te verkopen. “De auto is afgekeurd, dus wij willen de auto niet” , geven ze aan. De afkeurpunten zijn niet zeer kostbaar, maar door dit onhandigheidje van Kwik Fit is mijn auto nu onverkoopbaar. Ik word nu eigenlijk gedwongen om toch te investeren om mijn auto te laten herstellen. Nog gebeld met de vestiging, maar ze kunnen er niets meer aan veranderen.

Bedankt hiervoor Kwik Fit. Zo zie je maar, je laten lokken met een prijsvoordeeltje is vaak niet slim.

Lees ook:Lenen voor een auto
Lees ook:Nieuwe auto kopen? Niet doen!
Lees ook:Nieuwe Nintendo kopen of een tablet?
Lees ook:Slechte service van de Mediamarkt
Lees ook:Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?

6 reacties op “Begrijpt Kwik Fit het verschil tussen een APK en een proefkeuring wel?

 1. Gijs van KwikFit

  Beste Juul,
  Mijn naam is Gijs, ik werk op de klantenservice van KwikFit. Wij houden nauwlettend in de gaten wat er over ons bedrijf op internet wordt geschreven en
  zo kwam ik ook jouw bericht tegen. Ik wil hier graag op reageren:
  Als een auto bij ons wordt aangeboden voor een APK-keuring, dan zijn wij verplicht de uitkomst van deze keuring te melden bij de RDW.
  Doen we dit niet dan onttrekken we ons aan het toezicht. Ik zal dat toelichten met een voorbeeld: Stel dat wij bij een “proefkeuring” aangeven dat jouw
  banden versleten zijn. Je laat deze vervolgens vervangen en biedt de auto daarna pas aan voor een APK keuring. Een steekproef door de RDW is dan compleet zinloos: de reparaties zijn immers al uitgevoerd.
  Het toezicht is juist bedoeld om de consumenten te beschermen en dat kan alleen plaatsvinden als iedereen zich aan de regels houdt.
  Dit is dan ook de reden dat wij geen proefkeuringen uitvoeren. Het melden van een afkeur heeft overigens geen gevolgen voor de vervaldatum. Je kan dus zelf bepalen of je het resultaat met een potentiele koper deelt. Een RDW keuringsstation kan het laatste
  keuringsrapport opvragen maar zullen gezien de technische kennis die ze in huis ook bij inruil de auto technisch nalopen. Zeker als de keuring bijna is verlopen.
  Als je nog vragen hebt, stuur dan even je contactgegevens naar [email protected]. Ik neem dan direct even contact met je op. Groet, Gijs

    /   Beantwoorden  / 
  1. Qwerty

   Typisch een bedrijf dat niet met de klant meedenkt!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Koos

  Grote onzin Kwik Fit! Ik heb zelf een garage als een klant mij vraagt om een proefkeuring voor de verkoop, melden wij dat niet aan als een keuring. Ook mijn concollega’s doen dat. Ik krijg vaker klachten over jullie apk-trucjes. Ik zal mij er verder niet over uitlaten

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans

   Als de klant om een proefkeuring vraagt wel ja. Juul geeft zelf twee keer in dit stukje aan niet specifiek om een proefkeuring gevraagd te hebben. Maar wel te verwachten dat Kwikfit dit dan begrijpt.
   Als je een APK vraagt, krijg je een APK. Niet de schuld van Kwikfit.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Juul

    Een beetje meedenken met de klant kan geen kwaad.

      /   Beantwoorden  / 
 3. A. de Vries

  Voor een apk moet je naar een keuringsstation gaan waar ze niet repareren. Partijen als Kwik Fit bieden apk keuringen goedkoop aan, om ook de reparaties binnen te slepen. Ze zijn dus niet volledig onpartijdig. Door de auto ook gelijk af te keuren hebben ze je in de tang. Proefkeuringen weigeren om de veiligheid is natuurlijk onzin. Tuurlijk biedt een goede garage service als je vraagt moet ik de auto verkopen of houden. Kwik Fit zegt dat de afgekeurde auto nog steeds te verkopen is, maar dat is niet waar. Dealers en handelaren zien dat de auto afgekeurd is.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.