Geldtest onafhankelijk en betrouwbaar?

Na een weekendje weg reed ik mijn woonplaats in en zag in de bushokjes grote posters met "Geldtest.nl". Beroepsdeformatie natuurlijk, maar ik vraag me dan meteen af of dat een betrouwbaar en onafhankelijk initiatief (misschien van de Consumentenbond of CentIQ) is of eigenlijk een verkooptool van de één of andere kredietverstrekker. Dus even op de site gekeken zojuist.

Mijn overtuiging is na twee blikken op de site dat het om een commercieel initiatief gaat. De logo's van banken als Rabobank en Fortis staan er ook op vermeld, maar ik betwijfel of die banken erbij betrokken zijn. Als het gaat om de laagste rente komen die immers nooit als sterkste uit de bus. Lenen.nl en Frisia staan er met de laagste rentes op… goh… door wie zou deze site zijn opgezet?

Er hoeft natuurlijk niets mis mee te zijn als de mensen niet vervolgens kredietproducten aangesmeerd krijgen met addertjes in de voorwaarden en peperdure maar 'verplichte' aanvullende verzekeringen. En als de rente niet na een tijdje verhoogd wordt waardoor die lage lasten toch erg tegenvallen. Ofwel vertaald worden in een enorm lange looptijd.

Wat is het toch een naar wereldje, die kredietreclames. Het is allemaal niet zo moeilijk te doorgronden als je begrijpt hoe het werkt met lenen enzo. Maar ja, we hebben veel financiële onbenullen onder ons die dat niet weten….

Lees ook:Postbank verdubbelt spaarrente
Lees ook:Prijsvechters vertrekken uit hypotheekmarkt?
Lees ook:Rente daalt, maar leenrente niet
Lees ook:Vrij verzekerd?
Lees ook:Consumentenbond roept op tot actie

Eén reactie op “Geldtest onafhankelijk en betrouwbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.