Misleidende spaarrentes klimspaardeposito

De Consumentenbond waarschuwt spaarders voor de manier van adverteren van banken met betrekking tot de klimspaardeposito’s. Banken spiegelen mooie spaarrentes voor, maar in werkelijkheid valt de spaarrente een stuk lager uit.

Een klimspaardeposito is een deposito met een vaste looptijd, met een stijgende spaarrente. De spaarrente begint bijvoorbeeld met 2 procent en stijgt uiteindelijk door naar 5 procent. Om het rendement te berekenen van deze spaarvormen, moet eigenlijk de gemiddelde spaarrente worden genomen over de gehele looptijd.

Banken adverteren echter liever met de spaarrente die de spaarders uiteindelijk kunnen bereiken. Dit is echter niet een juiste voorstelling van zaken. Om de consumenten eerlijk te informeren, zouden ze met de gemiddelde spaarrente over de gehele looptijd moeten adverteren.

Een voorgespiegelde spaarrente van 5 procent, ziet er beter uit dan een gemiddelde rente van 3 procent. In de praktijk zal het de banken lukken om meerdere mensen te interesseren, maar laten de banken maar gewoon eerlijk blijven. Ze moeten namelijk nog steeds moeite doen om onze vertrouwen terug te winnen.

Lees ook:Spaarrente gaat omhoog, richting drie procent
Lees ook:De spaarrentes blijven maar zakken
Lees ook:Geld vastzetten in deposito om inflatie tegen te gaan
Lees ook:Spaarrente boven drie procent
Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente

Eén reactie op “Misleidende spaarrentes klimspaardeposito

  1. Julia

    Vandaag las ik ook de plostelinge renteverhoging van Deltalloyd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.