Zalm zwemt niet voor weinig

Even terug naar vorige week. Toen ik meekreeg dat Gerrit Zalm de baas wordt van de Fortis / ABN AMRO combi – in de volksmond nu ook wel Zalm-Bos-Bank genoemd – was ik wel verheugd. Ik ben altijd wel gecharmeerd geweest van Gerrit, ook al ben ik niet into politics. Misschien zijn vrolijke lach, ik weet het niet. Bovendien heb ik ook wel een zwak voor kale mannen. Zijn aanstelling bij DSB Bank maakte me niet blij omdat ik juist iets tégen de club van Scheringa heb. Dus dat viel me tegen van Zalm.Nu mag Gerrit van Wouter gaan zorgen voor een behoorlijke integratie van Fortis en ABN AMRO – om de daaruit ontstane bank vervolgens natuurlijk met goede winst te verkopen. Mooie klus voor Zalm en yes!, hij is weg bij DSB. Dat hij het niet voor weinig doet was natuurlijk te verwachten. Het is immers niet zomaar een opdracht, daarvoor moet je het nodige in huis hebben en daar mag je voor betaald worden. Dus de beloning van € 750.000 per jaar stoort mij niet, moet ik zeggen. Er zijn genoeg mensen die er wel problemen mee hebben. Zit jij ermee?

Lees ook:Vragen over Fortis?
Lees ook:Gaan wij akkoord met een negatieve spaarrente?
Lees ook:De Grave heeft nu al genoeg van DSB
Lees ook:Fortis en mijngeld
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Fortis

8 reacties op “Zalm zwemt niet voor weinig

 1. Patrick

  Ja en nee, ik vind het goed dat Zalm de klus gaat klaren. Ook vind ik de € 750.000,- die hij gaat verdienen niet teveel, vergelijk dat bv maar eens met de voorzitter van ING of met de oud voorzitters van ABN AMRO en Fortis. Echter, Zalm is een voorstander van de Balkenende norm, dus zou hij uit principe deze klus ook voor dat zelfde bedrag moeten doen. Maar ja, principes bij een politicus zijn volgens mij ver te zoeken…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anneke Ranzato-Versloot

   Hoe hoog is die Balkenendenorm ook alweer? Dat er niet meer verdiend mag worden dan wat de minister-president verdient toch… hoeveel is dat? Misschien moet dat salaris maar eens ter discussie.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Patrick

    De Balkenende norm is EUR 180.000,- per jaar…

      /   Beantwoorden  / 
 2. Ron

  Nee, ik zit er helemaaaaaal niet mee. In een vrije kapitalistische markteconomie heeft alles en ook IEDEREEN zijn prijs. Dat moeten we gewoon een keer accepteren. Waar is dat door ingegeven dat bekrompen geneuzel over die bonussen? Allemaal onzin & flauwekul. Het enige wat belachelijk is, is dat de hoge heren ook als ze het verprutsen nog miljoenen krijgen nagedragen. Dat zijn vergoedingsvoorwaarden waar commissarissen voor moeten worden bestraft, wanneer ze daarmee akkoord gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Adrianne

  Eens met Ron, als je goed bent in wat je doet en ook een hoog afbreukrisico loopt dan mag daar best voor betaald worden.
  Waar we vanaf moeten (dames en heren aandeelhouders) is dat de bonus vnl afhangt van korte termijn doelstellingen. De lange termijndoelstellingen moeten veel belangrijker worden …. Zie ook de creditcrunch!!!!!

  Coole nieuwe layout van je blog trouwens!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anneke Ranzato-Versloot

   De complimenten zijn geheel voor de mannen van Blog.nl hoor, daar heb ik persoonlijk weinig tot niets aan gedaan. Maar dank namens hen!

     /   Beantwoorden  / 
 4. Sandra

  Sorry hoor, marktconform?
  Laten we eerlijk zijn, om een goede manager of bestuurder te zijn, moet je over realiteitszin beschikken. € 750.000,= per jaar is geen reëel salaris. Daarvan kun je niet alleen rijkelijk leven, je kunt het ook nog eens over de balk smijten. Of heb je om zo’n functie te kunnen vervullen twee huizen van een miljoen nodig? Moet je ieder seizoen naar de andere kant van de wereld op vakantie kunnen?

  Eerst maar eens terug naar de echte markt. Wat heeft een mens nodig om goed te kunnen leven? Wat heeft iemand nodig om goed zo’n klus te klaren en om maatschappelijk bewust een bedrijf te leiden? Daar moeten salarissen op gebaseerd zijn.

  Wat het afbreukrisico betreft, lijkt me dat dit drie dubbel en dwars gedekt is. Overdreven dus. Het is niet erg om in een rijtjeshuis te moeten wonen, als jij niet geslaagd bent als bestuurder. Blijkbaar ben je dan niet competent voor zo’n job.
  Een salaris van een minister-president is voldoende om goed te leven. Zet er maar een goede duidelijk verantwoorde onkostenvergoeding tegenover, dan ben je pas reëel bezig.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ron

  Lieve Sandra, jouw denkbeelden zouden het aardig doen in Utopia of het communisme, maar hier en nu stroken ze niet met de realiteit (over realiteitszin gesproken ;-) . De 750.000 tonen bij uitstek aan dat het marktconform is; Zalm kreeg het bij DSB! Zou hij voor een loodzware topfunctie bij ABNAmro MINDER moeten accepteren dan hij bij DSB kreeg? Welnee! Hij zou zeggen ‘bekijk het met je zootje, ik blijf lekker bij DSB’.

  Afgezien daarvan begeef je je op een bijzonder hellend vlak wanneer je wilt bepalen wat ‘genoeg’ is. Wat voor de een zat is, is voor de ander een hongerloon. Bijvoorbeeld: misschien is Zalm wel een filantroop die miljoenen aan goede doelen wil doneren? (Ik zeg maar wat, he? – Bill Gates gaf onlangs 30 MILJARD weg).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.