Fan van Dirk

Deze week kan het natuurlijk niet anders dan dat ik iets over Dirk Scheringa schrijf. En wie hier vaker komt weet wel: NEE, ik ben géén fan van Dirk. Verre van dat. Maar ik heb net een fan gevonden: Gerard Borst, onderzoeker Geldcultuur van het Geldmuseum. Hij noemt de oprichter van DSB Bank de ‘Geldwijze uit Spanbroek‘.  Valt me wel een beetje tegen van Gerard, maar ja, hij is verblind door voetballiefde voor AZ. En AZ is natuurlijk kampioen geworden.

Leuk voor AZ. Vroeger had ik veel liever gezien dat Ajax kampioen werd. Nu ook nog wel, maar dan meer voor m’n pa. Of anders Feyenoord, want daar is zijn beste vriend Dirk zo’n fan van. Die twee bakkeleien daar natuurlijk continue over: mijn jongste zoon moest wel even voor Dirk op de foto in zijn (gekregen) Ajax-pyamaatje. Wel schattig.

Maar ik dwaal af. Fan van Dirk… okay, maar dan wel de Dirk die ik net noem, de vriend van m’n pa. In het kader van de hypothekencommotie riep iemand vanmiddag dat het misschien wel komt doordat de AFM veel bagger ontdekt heeft in haar onderzoek naar de hypotheekadviezen bij DSB. Zoveel, dat ze in paniek dan maar iedere topverstrekking willen verbieden. Leuke theorie.

Lees ook:Dirk Scheringa als crisisminister?
Lees ook:Ajax rolt van de beurs
Lees ook:DSB in gevaar door AFM-boetes?
Lees ook:Geldgezicht: Marco van Basten
Lees ook:Geld eisen van ouders moordenaar

0 reacties op “Fan van Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.