Geldgezicht: Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is financieel journalist en actief belegger. Presenteert bijvoorbeeld op RTL-Z en schrijft op IEX.nl. Hij heeft onder andere het boek “Als de dollar valt” geschreven. Dat boek krijgt in het licht van de economische gebeurtenissen van de laatste tijd veel aandacht, er is net een geheel nieuwe versie van uitgekomen. Ik heb het nog niet gelezen maar ga dat toch maar eens doen. Al heb ik – zoals jullie weten – niet veel gevoel bij de wereldeconomie, ik ben toch wel nieuwsgierig.

Middelkoop wordt nog weleens getypeerd als een zuurpruim (ik las ook eens ergens ‘azijnpisser’), ongetwijfeld vanwege zijn crash-overtuiging. Mensen horen niet graag slecht nieuws en voelen niet graag onzekerheid. Ik ook niet. Ik denk ook liever niet na over het instorten van beurzen en huizenmarkten en het crashen van het financiële systeem. En dat zijn dingen die Middelkoop maar steeds onder de aandacht brengt.

Uit een interview met hem op Loopbaan.nl straalt voor mij een hele slimme en enthousiaste man. Die graag praat – vooral over zichzelf - en niet overkomt als een zuurpruim. Maar er wel sterk van overtuigd is dat het financiële systeem gaat instorten en zich vrij voelt om daar actief voor te waarschuwen.

Lees ook:Gaat ons financiële systeem helemaal ten onder?
Lees ook:Geen crisis voor Willem
Lees ook:Geldgezicht: Alan Greenspan
Lees ook:VerdienIdee: schrijf een boek!
Lees ook:Vraag maar raak over jouw geldzaak

2 reacties op “Geldgezicht: Willem Middelkoop

  1. Maximale hypotheek

    Interessant interview. Ik heb het boek gelezen en je krijgt wel een goed beeld van de malaise waarin de VS nu in verkeerd… En tot nu toe heeft hij gelijk met zijn voorspellingen: De euro is nu al $1,51 waard!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eagle

    1.55 :O

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.