Het geheim van Scheringa

Mooi artikel op Z24 rond de vraag: “Is Dirk Scheringa nou zo slim?” Je zou het verwachten als je kijkt naar het succes van DSB Bank. Ze krijgen het toch maar voor elkaar om zich tussen de grote Nederlandse bankinstellingen te wringen. Of zijn de grote banken nou zo dom? Vooral het laatste, is de conclusie. En daar kan ik me wel in vinden. In de hoop dat de mindere praktijken en addertjes onder het gras uit het DSB beleid gesloopt zijn of worden. DSB Bank streeft er immers naar om serieus genomen te worden. Van hun hoge spaarrente wordt in ieder geval niemand minder. Behalve de grootbanken dan.

Nieuw in de DSB-stal is trouwens de Zilvervloot-rekening. Nieuw? Nee, stokoud, ik had ook een Zilvervloot-rekening als kind, met een spaarbonus als de einddatum bereikt was. Datzelfde heeft DSB Bank nu opgesteld. Rente 3,5% op een kinderspaarrekening, met 10% bonus als het kind 18 jaar is. Nou zou je denken: leuk als je kind 15 of 16 is, dan geeft dat een mooi rendement. Maar nee… de minimale spaartermijn is 10 jaar. Maar het geld wordt vastgezet en dat geeft in ieder geval een leuk spaarpotje voor later. Als de vossenstreken van Scheringa tenminste niet inhouden dat de rente op de rekening over een jaar verlaagd wordt naar 2%.

Zie ook:
- Geldbedrijf centraal: DSB Bank
- Zalm heeft nu een echte baan bij DSB

Lees ook:Zilvervloot nieuw leven in blazen
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Postkrediet
Lees ook:DSB: die stoute biggetjes…
Lees ook:Geldbedrijf centraal: DSB Bank
Lees ook:Vuurwerkschade? Wie zal dat betalen?

4 reacties op “Het geheim van Scheringa

 1. Marcel

  “De rente op de Zilvervlootrekening is variabel en kan ten alle tijde door de Bank gewijzigd worden……”
  De beloofde 3.5% kan dus een lokkertje zijn van deze superboef…..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dirk

  Natuurlijk wordt de variabele rente toegepast door de DSB, anders kunnen ze niet sjoemelen.

  Eerst zoveel mogelijk mensen binnenhalen met een langdurig contract, dan de rente manipuleren.

  Wat Dirk altijd al doet met de variabele rente op uitstaande leningen en hypotheken, namelijk van een goedkope lening een hele dure maken, past hij nu in omgekeerde vorm toe op de spaarcentjes van uw kinderen.

  Stop de centjes in uw eigen (spaar)varken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. banking

  De zilvervloot rekening van vroeger was een kindje van de staat. Maar zoals met alles gebeurd vond de staat het te duur worden en werd de zilvervloot afgeschaft. Dsb bekostigd die 10% extra aan het einde van de looptijd nu zelf.
  Op alle spaarrekeningen zijn de rentes variabel, ik krijg geloof ik het geweldige percentage van 2% bij de vrienden van de Rabo.

  Dsb zou er niets aan hebben als ze mensen tillen met de spaarrekeningen, het aantrekken van veel spaartegoeden is namelijk belangrijk voor de bank

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.