Zilvervloot nieuw leven in blazen

De CDA roept banken op om het sparen weer interessant te maken voor de jeugd. De financiële opvoeding ligt bij de ouders, maar de banken kunnen hierin ook hun rol pakken.

De banken lijkt niet meer zoveel belangstelling te hebben voor de jonge spaarders. Er zijn wel kinderspaarrekeningen waarbij de kinderen een leuk cadeautje krijgen, maar de spaarrente die de kinderen krijgen is te verwaardelozen. Er moet weer een soort Zilvervloot komen.

Zilvervloot
Deze spaarvorm kwam voort uit de Jeugdspaarwet die in 1992 is ingetrokken. Het interessante van de Zilvervloot was dat de regeling een redelijke vergoeding gaf, en daar bovenop kregen de jeugdige spaarders een premie zodra ze een bepaald aantal jaren hadden gespaard. De DSB Bank had de regeling al nieuw leven ingeblazen, maar na het omvallen van deze bank, zijn er nauwelijks nog goede spaarvormen voor kinderen.

Ik denk dat het tegenwoordig belangrijk is om het sparen door kinderen te promoten. Voor tieners zijn er de laatste jaren zoveel extra verleidingen bijgekomen, dat het verstandig is om de nodige aandacht te besteden aan de financiële opvoeding.

Op jonge leeftijd moeten ze al de meest moderne mobieltjes hebben, en de komende jaren zal de ipad of andere tablets ook deel gaan uitmaken van de standaard uitrusting van jongeren. Deze ontwikkelingen brengen grote kosten met zich mee. De nadruk moet niet komen te liggen op het consumeren.

Lees ook:Voor wie moet onze garantieregeling gelden?
Lees ook:Hoogste spaarrente blijft laag
Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente
Lees ook:Sparen? Kan dat nog steeds?
Lees ook:Achtergesteld deposito DSB Bank toch onder garantieregeling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.