Hoogste spaarrente blijft laag

sparenDe marktrente is op dit moment laag, dus ook de spaarrente is laag. De hoogste spaarrente (zonder beperkingen) bedraagt op dit moment 2,61% en wordt aangeboden door Leaseplan Bank.

De tijden dat wij meer dan 4% spaarrente konden krijgen over de spaartegoeden, zijn ver achter ons. Tot eind 2008 kon u door de spaaroorlog die in Nederland woedde, bij veel banken (voornamelijk buitenlandse) een zeer hoge spaarrente krijgen. Een van deze banken was de in oktober 2008 omgevallen Icesave (IJslandse bank). Vanaf dat moment zijn wij Nederlanders verder gaan kijken dan alleen de hoogste spaarrente.

Sparen met voorwaarden
Op spaarrekeningen met beperkingen kunt u een nog hogere spaarrente krijgen. De bank die het goed doet wat betreft de hoogte van de spaarrente, is Aegon Bank. Op de AEGON Eigen stijl Sparen bieden zij een spaarrente die kan oplopen tot 3,2% op dit moment. Hiervoor moet u wel aan een paar voorwaarden voldoen, namelijk:
* Elke maand minimaal €1.000,- sparen
* Saldo bedraagt minimaal €250.000,-
* Bij opname moet u 1% opnamekosten betalen

Voldoet u aan geen van deze voorwaarden, dan ontvangt u alsnog 2,2%. In het geval u uitsluitend kiest voor 1% opnamekosten, dan bedraagt de spaarrente: 2,7%.

Voor slechts een beperkt groepje spaarders is het dus mogelijk om een vergoeding van 3,2% te ontvangen.

Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Waar krijg in nog een hoge spaarrente?
Lees ook:Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag
Lees ook:Oude banktruc werkt nog steeds
Lees ook:Spaarrente stort in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.