Oude banktruc werkt nog steeds

De banken blijken nog steeds de oude banktruc uit te voeren. Met een groot marketingbudget een spaarrekening in de markt zetten met een hoge spaarrente. Vervolgens gaan ze zeer geleidelijk de spaarrente verlagen ten opzichte van de concurrentie en vergelijkbare spaarrekeningen.

Jaren geleden is de Aegon Eigen Stijl Sparen zeer veelbelovend geïntroduceerd. Ze boden in die tijd de hoogste spaarrente in de markt. De spaarrente was beter in vergelijking met de E-Rekening (internetspaarrekening van de Aegon). Ze hebben zelfs nog een speciale variant gelanceerd ten behoeve van de Ajax fans (Ajax Eigen Stijl Sparen).

In kleine stapjes hebben ze de spaarrente op de Eigen Stijl Sparen sterker laten dalen ten opzichte van de E-Rekening. Op de E-Rekening bieden ze nu 2,4 procent en de basisrente op hun Eigen Stijl staat nu op 2,0 procent. Ook ten opzichte van de huidige hoogste spaarrentes, stelt de spaarrente van hun Eigen Stijl Sparen niet veel meer voor.

Ze kunnen de rekening beter omdopen naar: “ Geen Stijl Sparen” .

Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Spaarrente stort in
Lees ook:Waar krijg in nog een hoge spaarrente?
Lees ook:Hoogste spaarrente blijft laag
Lees ook:Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag

4 reacties op “Oude banktruc werkt nog steeds

 1. Nico Weezenbeek

  Wat AEGON met het Sprintplan heeft uitgehaald gaat veel verder dan uit dit artikel blijkt. Het is/was namelijk de grootste beleggingsfraude in de Nederlandse geschiedenis. Een volstrekt overbodige lening van 1,5 miljard euro, waarop AEGON de klanten circa 600 miljoen euro volslagen zinloos aan rente liet betalen. Witte boorden criminelen zijn het bij AEGON.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Monique Timmermans

  Dit wordt ook wel het dakpansysteem genoemd. In 2010 lieten banken weten te breken met die ‘oude gewoonte’ door hun spaaraanbod te versimpelen en oude producten helemaal uit het assortiment te verwijderen. Spijtig dat ze deze werkwijze dus blijkbaar nog steeds toepassen. De trouwe spaarder is hier de dupe van.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Amanda Bulthuis

  Ook een opvallende ontwikkeling in deze lijn is dat het juist de banken zijn die in het najaar van 2011 hun spaarrentes fors verhoogden die nu de grootste rentedalingen doorvoeren. OHRA en Delta Lloyd startten destijds de ‘spaarrenteoorlog’ met een renteverhoging naar 2,9 procent. Inmiddels wordt op deze rekeningen nog maar een tarief geboden van 2,3 procent.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jake

  Om schuld te kunnen betalen in het huidige monetaire systeem (Schuld = Hoofdsom + Rente) die dus groter is dan de resterende circulatie veroorzaakt een onomkeerbare cyclus van voortdurend lenen tegen rente en daardoor onomkeerbare vermenigvuldiging van schulden. Om een vitale circulatie van geld in omloop te kunnen handhaven moet men dus minstens opnieuw zoveel lenen als men heeft betaald uit de oorspronkelijke omloop. Dit terminale process veroorzaakt uiteindelijk onoplosbare schulden problematiek waarvan we het bewijs nu overal om ons heen zien. Op de website van perfecteconomy.com kun je nog steeds de spreadsheets downloaden die door Mike in 1983-84 zijn gemaakt en voorgelegd aan de Reagan Administratie waavan de uitkomst was dat we rond 2010 in de terminale fase zouden belanden. Waarvan akte!

  http://holland4mpe.wordpress.com/2012/04/25/onze-doelstelling/#comments

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.