Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag

moneyouDe lijsten met de hoogste spaarrentes werden lange tijd aangevoerd door deze banken, maar Aegon Bank en MoneYou hebben de spaarrentes in een paar maanden tijd een paar keer verlaagd.

In oktober 2009 bood de Aegon Bank nog maximaal 4,5 procent, op dit moment bedraagt de spaarrente maximaal 3,4 procent op haar spaarrekening met beperkingen. U kunt bij het Eigen Stijl Sparen er ook voor kiezen om geen beperkingen op de rekening op te nemen. In dat geval krijgt u op dit moment 2,4 procent. Vorig jaar hebben ze een dermate hoge rente geboden dat ze bovenaan alle lijstjes stonden, maar de spaarders moeten nu genoegen nemen met lagere percentages.

Ook MoneYou heeft de hoge rentes laten varen. Tot september vorig jaar boden zijn nog 3,25 procent op haar spaarrekening zonder beperkingen. Afgelopen week hebben ook zij verlaagd naar een spaarrente van 2,4 procent.

Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente
Lees ook:Ook deposito’s zijn niet meer lonend
Lees ook:Spaarrente dump
Lees ook:Spaarrente boven drie procent

7 reacties op “Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag

  1. James

    Ik werd klant van Moneyou mede door de rente van 3,0 procent. Afgelopen maanden al twee mails ontvangen met aankondiging van verlaging. Ik wist niet dat dit zomaar mogelijk was. Wat een belazerij, zeg. Ik zag mijn rekening zo snel mogelijk op. Heb ik even geluk dat ik er weinig geld heb opstaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Debora

      Natuurlijk kan dat, het is immers geen vaste rente. En steeds overstappen naar een andere bank met een hogere rente loont nauwelijks. Daar ben je jaarlijks vele uren aan kwijt en het levert je misschien een paar tientjes op.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Patrick

    @ James,

    Tja… andere banken zijn niet beter hoor! Alle banken hanteren voor een spaarrekening een variabele rente. Moneyou biedt nog steeds een van de hoogste rentes van de nederlandse markt aan. Switchen heeft nu niet zo heel veel zin.

      /   Beantwoorden  / 
  3. juul

    Je ziet wel duidelijk dat banken er een stategie op na houden. Ze bieden een hoge rente aan voor een bepaalde periode. Zodra ze voldoende spaarders hebben aangetrokken verlagen ze in kleine stapjes de rente. Vervolgens gaat de bank een nieuwe spaarrekening introduceren met een hogere rente, om weer nieuwe spaarders aan te trekken. MoneYou heeft eerst de rente verlaagd en heeft nu een nieuwe spaarrekening op de markt gebracht, met 2,6% rente.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Patrick

    @Juul, waar je nu op doelt is de strategie die de Postbank er lange tijd op na heeft gehouden. Banken die tegenwoordig nog zulk gedrag vertonen worden keihard afgestraft. Nee, de rente verlagingen van de afgelopen periode hebben met de markt omstandigheden te maken. Vorig jaar was er een hele sterke behoefte aan liquditeit en werden er daarom hogere rentes geboden. Bedenk maar dat onze VP Bos een rente vraagt van 11% over de staatssteun. Wanneer je dan voor 4% spaargeld kan aantrekken scheelt dat nog steeds 7%. Nu banken onderling elkaar weer geld uitlenen is de markt rente flink gedaald en ligt weer in de buurt van de ECB rente, daardoor kunnen de banken geen hogere rente bieden, tenzij ze liquditeits- of solvabiliteitsproblemen hebben, dan moeten ze wel.

      /   Beantwoorden  / 
  5. spaarrekening

    Tja overstappen heeft inderdaad niet veel zin. Je kunt je geld wel vastzetten voor een hogere rente, maar dan kun je er even niet bij.

      /   Beantwoorden  / 
  6. internet sparen rente

    Het beste is om voorlopig af te wachten waar het heen gaat met de economie, zodra die weer een beetje aantrekt, zullen de rentes ook wel weer omhaag gaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.