Sparen? Kan dat nog steeds?

Nog steeds spaar je tegen een kleine rentevergoeding, maar hoe lang nog? De hypotheekrentes dalen nog steeds en hetzelfde kun je zeggen over de spaarrentes. Maar veel ruimte om te zakken is er niet meer.

De hoogste spaarrente bedraagt op dit moment nog 0,55%. Deze rente wordt geboden door ASR Bank en Knab. De meeste Nederlander zitten bij één van de grotere banken. Bij deze banken moet je genoegen nemen met 0,10% of 0,15%. Deze banken zitten nog maar een fractie verwijderd van nul. Wat is de volgende stap? Een negatieve spaarrente?

Waarom banken geen negatieve spaarrente hanteren
Nederlanders zijn spaarzaam, maar het moet ons geen geld kosten. De spaarders die nu bij de Rabobank, ING of ABN Amro zitten, blijven daar waarschijnlijk altijd wel zitten. Jaren geleden boden deze banken namelijk een spaarrente onder de 3%, terwijl andere banken boven de 5% zaten. Zodra de spaarrente negatief wordt, zal het voor veel van de trouwe spaarders DE reden zijn om over te stappen. Het druist ook volledig tegen de gedachte achter het sparen in. Je zet geld op een spaarrekening om er beter van te worden. Je gaat er zeker niet voor betalen.

Ik verwacht dat banken alles op alles zetten om de spaarrente positief te houden. Voor spaarders is het gewoon wachten op betere tijden.

Lees ook:Spaarrente op nul
Lees ook:Spaarder is niet tevreden met hoogte spaarrente
Lees ook:Geld beschermen tegen inflatie
Lees ook:De Nederlandse grootbanken verliezen spaarders
Lees ook:Gaan wij akkoord met een negatieve spaarrente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.