Dirk Scheringa als crisisminister?

Whow, hij durft. Onze grote vriend Dirk Scheringa werpt zich in de Volkskrant op als’gevolmachtigd crisisminister op financieel gebied‘. Hij zal de crisis wel even in een jaar oplossen, want ‘Zonder Dirk dreigen donkere jaren‘. Hmmmm. En wat gaat hij dan doen? De Nederlandse bevolking vooral aanzetten tot het afsluiten van leningen om de crisis door te komen? Zodat hij daar tot in de lengte der dagen nog hééél veel geld aan kan verdienen? Niet te vergeten: die leningen zijn dan extra hoog omdat er ook een verzekering tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden bij afgesloten wordt. Tegen koopsom. Zonder dat het koppelverkoop is natuurlijk, want dát is verboden….

Ja, ik geef direct toe dat Dirk Scheringa een slimme zakenman is. Die met zijn DSB Bank een plek heeft weten te veroveren tussen de gevestigde orde. En ik sluit ook helemaal niet uit dat hij met zijn daadkracht en ondernemerschap een bijdrage zou kunnen leveren aan het beperken van de gevolgen van de crisis voor Nederland. Zijn aandringen op nationalisatie van ING is in mijn ogen bijvoorbeeld niet zo gek. Maar ik vind het geen goed idee om iemand die verantwoordelijk is voor een bedrijf met zulke nare verkooppraktijken maar even aan het financiële crisisroer te zetten. Hij is mij teveel een rat. Wat hij overigens zelf een prima eigenschap vindt.

Lees ook:En Dirk strikt wéér een VVD-er!
Lees ook:Fan van Dirk
Lees ook:Straks alleen nog DSB om te lenen?
Lees ook:DSB: die stoute biggetjes…
Lees ook:Geldbedrijf centraal: DSB Bank

3 reacties op “Dirk Scheringa als crisisminister?

 1. Ron

  Woeha! Stond wel even dubbel van het lachen tegen de muur geleund bij te komen. Deze rat-met-grootheidswaanzin denkt dat hij met ‘Vandaag beslissen en morgen de schop de grond in’ wel even als een soort Baron van Münchhausen Nederland aan z’n eigen laarzen uit de crisis-klei kan trekken.
  Kan iemand ‘m even wakker schudden? We zijn voor 75% van ons BNP afhankelijk van de export en daarmee meer dan andere Europese landen afhankelijk van de wereldeconomie.
  Dus als Dikkie Dik Nederland uit de malaise wil halen, doet hij dat dan ook ff voor de hele wereld? Nou, wellicht draait deze ‘zoon van een kaasmaker uit Friesland’ ook daar zijn hand niet voor om. Dirk for President. De eerste echte wereldleider hebben we al. Boeha!
  Snik. Nou ff bijkomen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Wijma

   Je kunt het mooi zeggen, Ron. ;-)
   Ik ben het helemaal met je eens. Laat Dirk zich nou maar lekker met zijn DSB bemoeien, in zijn vrije tijd wat met AZ spelen en verder nog wat goeds doen in de culturele sector (een museum bouwen bijvoorbeeld). Dat lijkt me wel zo verstandig.
   Ik zag gisteren het wekelijkse interview met Wouter Bos (in zijn functie van minister van financiën), en Frits Wester vroeg hem wat hij van het aanbod van Dirk Scheringa dacht. Uiteraard hield Woutertje zich keurig op de vlakte, maar je zag aan zijn glimoogjes dat-ie stiekem daverde van de binnenpret.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Kyra

  Hallo Anneke,

  Jij hebt het helemaal door! Ik ben zelf niet gedupeerd, maar heb wel gewerkt in de financiele dienstverlening en ben vanwege bovenstaande wat anders gaan doen (alhoewel het bij ons niet zo erg was als bij Dirk). Maar het ergste vind ik dat hij heel veel mensen heeft gedupeerd en ik hoop zo dat ze hun gelijk halen en de regels zo veranderd worden dat dit soort dingen nooit meer kunnen gebeuren. Wat ik het liefst zou willen is dat mensen als Dirk nooit meer in de financiele wereld zouden mogen werken en er weer eerlijk geadviseerd en verkocht wordt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.