Wat je moet weten over de zorgverzekering

Voor Zorgkiezer.nl heb ik een blog geschreven over de wetenswaardigheden van de zorgpolis.

De meeste Nederlanders vergelijken de premie voor de basisverzekering en besluiten op basis hiervan om over te stappen naar een andere verzekeraar of om te blijven zitten. Verdiep je eerst in de volgende 5 zaken. Voor een volledig overzicht verwijs ik jou naar de website van Zorgkiezer.nl.

1) Collectief verzekeren is niet altijd goedkoper
Via de werkgever en via belangenorganisaties kun je bij bepaalde verzekeraars korting krijgen op de verzekering. De korting kan oplopen tot 10%, maar is het werkelijk zo interessant? Het blijkt dat het vaak slimmer is om een verzekeraar te selecteren die een gewoon een scherpe premie biedt.

2) Geldt er een wachttijd voor de aanvullende verzekeringen?
Heb jij naast de basisverzekering ook nog een aanvullende zorgpolis? Let in dat geval op bij het overstappen. Voor sommige dekkingen in de aanvullende dekking kan er een wachttijd gelden voor bepaalde dekkingen.

3) Ouderen betalen meer
Sommige verzekeraars rekenen voor ouderen een toeslag in de aanvullende dekking. Dit probleem kun je ondervangen door zorgverzekeringen te vergelijken via een vergelijkingssite. De verhoogde premie wordt er dan gelijk in meegenomen.

4) Niet voor alle medische behandelingen betaal je eigen risico
Wist jij dat niet alle medische behandelingen ten laste gaan van het eigen risico? Bijvoorbeeld een consult bij de huisarts is geen eigen risico over verschuldigd.

5) Kijk eens kritisch naar de aanvullende verzekering
De basisverzekering biedt al een redelijk complete dekking. Veel Nederlanders die een aanvullende dekking hebben kunnen besparen door deze aanvulling te beëindigen. Vraag bij de verzekeraar maar eens op hoe vaak je in de afgelopen jaren gebruik hebt gemaakt van deze dekking. Heb je nauwelijks of niet geclaimd? Zeg de aanvullende verzekering dan op.

Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?
Lees ook:Geldt er een acceptatieplicht voor de zorgverzekering?
Lees ook:Onbeperkte fysiotherapie lastiger te verzekeren voor reumapatiënten
Lees ook:Besparen op één van de duurste verzekeringen – de zorgverzekering
Lees ook:Aanvullende zorgverzekering opzeggen of door laten lopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.