Geldt er een acceptatieplicht voor de zorgverzekering?

Op verzoek van de Vastelastenbond heb ik onderzocht welke verzekeraars voor aanvullende verzekeringen acceptatievragen stellen. Ongeveer de helft van de verzekeraars stellen vragen bij het afsluiten van een tandartsverzekering. Voor de aanvullende zorgverzekering zijn er maar vier verzekeraars die vragen stellen.

Iedere verzekerde kan per 1 januari 2015 overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Voor de basisverzekering bestaat er een acceptatieplicht. Indien je ook een aanvullende verzekering wenst moet de bij de Amersfoortse, Avéro, PNOzorg en ONVZ voor bepaalde aanvullende dekkingen eerst nog geaccepteerd worden. Ze stellen medische vragen om te voorkomen dat ze verzekerden in de boeken krijgen die veel gaan claimen op de aanvullende dekking. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de dekking orthodontie bij PNOzorg. Deze verzekeraar biedt een uitgebreide dekking. Om verzekerden met hoge kosten voor orthodontie voor kinderen te weren, gaan ze acceptatievragen stellen.

Overstappen of blijven zitten bij de huidige verzekeraar?
Een mogelijke afwijzing voor een aanvullende verzekering is geen reden om niet over te vergelijken. Overstappen naar een andere verzekeraar kan je een besparing aan premie opleveren, maar je kunt ook overstappen voor een betere dekking. Mogelijk biedt een andere verzekeraar een aanvullende dekking die beter bij jou past.

Succes met het vergelijken!

Lees ook:Besparen op één van de duurste verzekeringen – de zorgverzekering
Lees ook:De juiste zorgverzekering zorg voor een gratis beugel
Lees ook:Wat je moet weten over de zorgverzekering
Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont
Lees ook:Nu geld besparen door een andere zorgverzekering af te sluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.