Besparen op één van de duurste verzekeringen – de zorgverzekering

Particulieren kunnen het meeste geld besparen op de autopolis en de zorgpolis. De premies voor deze verzekeringen kunnen namelijk eenvoudig oplopen tot een premie boven de duizend euro per jaar.

Bij het vergelijken van de zorgpolis beperken de meeste mensen zich tot de basisverzekering. Deze verzekeringsvorm is namelijk eenvoudig te vergelijken, en de dekking is bij alle verzekeraars gelijk. De aanvullende verzekering is lastiger te vergelijken, maar is wel een grote besparing op te realiseren. Het is wel even puzzelen om de verschillen in dekking inzichtelijk te krijgen.

Hoe moet je de aanvullende verzekering vergelijken?
Bij het zorgverzekering vergelijken ligt de focus op de premie van de basisverzekering, maar bij de aanvullende verzekering moet de nadruk liggen op de dekking. Welke dekking is voor jou van belang en welke verzekeraar biedt deze aanvulling tegen de laagste prijs? Je kunt niet alle verzekeraars vergelijken. Je kunt je het beste richten op de drie of vier verzekeraars die wat betreft de basisverzekering goed uit de vergelijking komen.

Wanneer kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar?
Overstappen van de ene naar de andere verzekeraar kan jaarlijks per 1 januari. Voor wijzigingen in de verzekering blijven verzekeraars zich ook vaak houden aan deze datum. De oude verzekering moet opgezegd zijn per 1 januari. Vervolgens heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Wat als na opzegging blijkt dat de nieuwe verzekeraar je niet accepteert?
Bij veel verzekerden heerst de angst om tussen wal en schip te raken. Welke verzekeraar moet de nota’s betalen in de overstapperiode? Hier hoef jij je geen zorgen over te maken. De verzekeraars regelen onderling wel wie de eventuele medische kosten moet gaan betalen. Het is wel belangrijk om goed te informeren naar eventuele acceptatievoorwaarden voor de aanvullende dekkingen. Voor de basis zorgverzekering geldt er een acceptatieplicht, maar dat geldt niet voor de aanvullende dekking.

Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont
Lees ook:Geldt er een acceptatieplicht voor de zorgverzekering?
Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?
Lees ook:Wat je moet weten over de zorgverzekering
Lees ook:Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.