Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten tegen lage kosten

Geld-Euroscheine hängen an Wäscheklammern vor weißem HintergrundEen overlijdensrisico is een verzekering die kan worden gebruikt om nabestaanden verzorgd achter te laten bij jouw overlijden. Op deze manier kan voorkomen worden dat het leed van het verlies nog zwaarder wordt door financiële zorgen. Zwitserleven biedt nu online of via de adviseur een standaard overlijdensrisicoverzekering aan tegen lage afsluitkosten en een aantrekkelijke premie.

Steeds meer Nederlanders ontdekken de toegevoegde waarde van een overlijdensrisicoverzekering. Dat is ook niet zo vreemd. Tegen minimale kosten kunnen nabestaanden na overlijden van de partner financieel blijven leven zoals ze gewend zijn. Zwitserleven heeft ervoor gekozen om een eenvoudige verzekering in de markt te zetten zonder extra dekkingen zoals: de mogelijkheid om te verpanden en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid.

Wanneer keert de overlijdensrisicoverzekering uit?
De overlijdensrisicoverzekering is eigenlijk een zeer eenvoudige verzekering. Bij overlijden van de verzekerde, voordat de verzekering de einddatum bereikt, wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de begunstigden. Deze verzekering is een noodzakelijke verzekering voor de meeste mensen. Vooral voor partners die in een huurhuis wonen, want eigenaren van een eigen woning hebben vaak wel een overlijdensrisicoverzekering in combinatie met de hypothecaire lening. Bij huurders is dit niet het geval.

Verzekering afsluiten tegen lage kosten
In het verleden zat in de overlijdensrisicoverzekering een vergoeding verwerkt voor de bemiddelaar. Deze zogenaamde provisie is niet meer toegestaan. Bij het afsluiten van deze verzekering betaal je nu separaat €200 tot €500 aan advies- en bemiddelingskosten. Daar staat tegenover dat de premie voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk is verlaagd door het provisieverbod. Zwitserleven biedt deze verzekering aan tegen €95 aan kosten.

Let ook op het pensioen!
Je moet niet alleen stil staan bij het risico van overlijden, maar ook bij het opgebouwde pensioen. In hoeverre bouw jij voldoende pensioen op? Meer dan de helft van de Nederlanders kan deze vraag niet beantwoorden. Er worden jaarlijks wel overzichten gestuurd, maar hieruit blijkt niet duidelijk waar je recht op hebt vanaf je pensioendatum. Zwitserleven beheert voor 765.000 mensen het pensioen. Het is dan ook niet toevallig dat deze verzekeraar met een oplossing komt voor het probleem, namelijk Pensioeninzicht.

Pensioeninzicht is een tool om inzicht te krijgen in je pensioenrechten. Je krijgt niet alleen inzicht in de opgebouwde pensioenrechten, ook worden de rechten op AOW meegenomen. Niet alleen onduidelijke bruto bedragen krijg je te zien, maar ook wat je maandelijks indicatief uitgekeerd gaat krijgen. Ook wordt er een vergelijking gemaakt met je huidige inkomen. De tool maakt verbinding met Mijnpensioenoverzicht.nl. Hierdoor wordt inzichtelijk wat er in totaal is opgebouwd. Ook oude pensioenrechten vanuit een ver verleden dus.

Uit onderzoek van Zwitserleven blijkt dat 59% van de Nederlanders niet kan zeggen hoeveel pensioen ze krijgen nadat ze pensioengerechtigd zijn geworden. Het werd tijd dat er eindelijk zicht komt in de pensioenrechten.

Lees ook:Duizenden euro’s besparen op de overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Huiseigenaren zijn vaak onderverzekerd
Lees ook:Waardoor worden risicoverzekeringen steeds goedkoper?
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering kan veel goedkoper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.