Duizenden euro’s besparen op de overlijdensrisicoverzekering

Bespaar jij sinds 1 januari een paar tientjes per jaar op je zorgpolis? Dit is peanuts in vergelijking met de besparing die je kunt realiseren op de overlijdensrisicoverzekering. In de afgelopen vijf jaar zijn de premies voor deze verzekering ongeveer 70 procent gezakt. De huidige premies liggen nu alweer 7,5 procent lager dan één jaar geleden.

Een overlijdensrisicoverzekering is een zeer eenvoudige verzekering om te vergelijken. Er zitten minimale kwaliteitsverschillen tussen de diverse verzekeraars, maar de essentiële dekking is bij alle verzekeraars gelijk. Bij overlijden van de verzekerde vóór de einddatum volgt er een uitkering. Dit is niet alleen voor huiseigenaren, maar ook voor huurders een onmisbare verzekering. Deze verzekering neemt financiële zorgen (deels) weg bij overlijden. Door de uitkering kunnen de achterblijvers de financiële klap opvangen.

Niet langer teveel betalen voor de overlijdensrisicoverzekering
Vrijwel alle overlijdensrisicoverzekeringen die de afgesloten vijf tot tien jaren zijn afgesloten zijn te duur. De verzekeraars vallen nu bijna over elkaar heen met premieverlagingen. Hoeveel jij teveel betaalt kun je eenvoudig zelf berekenen op de oversluitmodule van MoneyWise. In de tool bereken je niet alleen het verschil in de maandelijkse premie, maar ook de besparing over de volledige looptijd. Hieronder een voorbeeld ter illustratie van de omvang van de premieverschillen.

Naast de hypothecaire lening hebben twee verzekerden van nu 38 jaar oud vijf jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Bij overlijden wordt er €100.000 uitgekeerd. De verzekering loopt nu nog 21 jaren. Maandelijks zijn ze een premie verschuldigd van €51.

Via de oversluitmodule gaan ze berekenen hoeveel een nieuwe verzekering met dezelfde resterende looptijd gaat kosten. Het blijkt dat ze voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering slechts €14,78 kwijt zijn. De maandelijkse besparing bedraagt €36,22. Het verschil komt pas goed tot uitdrukking als je kijkt naar de totale besparing over de resterende looptijd van 21 jaren. Uit de berekening in de oversluitmodule blijkt dat de totale besparing €9.241 bedraagt.

Hypotheeklasten verlagen door een goedkopere overlijdensrisicoverzekering
Een aan de hypothecaire lening gekoppelde overlijdensrisicoverzekering is verpand aan de bank. Deze verzekering kun je niet eenvoudig opzeggen. De bank moet er namelijk mee akkoord gaan. Toch is het goed mogelijk om ook op deze overlijdensrisicoverzekering te besparen. De nieuwe verzekering kan namelijk in plaats van de oude aan de bank verpand worden.

Eenmalige kosten en daarna maandelijks profiteren van de besparing
Sinds 2013 mogen verzekeraars de beloning voor het adviseren en het bemiddelen niet meer verwerken in de verzekeringspremie. Deze kosten moeten nu separaat in rekening gebracht worden. Dit is ook een belangrijke reden van de sterke daling van de premie voor de overlijdensrisicoverzekering. Adviseurs brengen deze kosten nu los in rekening. MoneyWise kan de kosten laag houden door de slimme oversluitmodule. Zij rekenen €165 aan kosten. De kosten kunnen opgesplitst worden in drie termijnen van €55.

Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering flink goedkoper
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Waardoor worden risicoverzekeringen steeds goedkoper?
Lees ook:Besparen op uw overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering kan veel goedkoper

Eén reactie op “Duizenden euro’s besparen op de overlijdensrisicoverzekering

  1. Rinus Willems

    Zonde dat de markt van verzekeringen niet transparant is en nu men erachter komt dat ze teveel betalen voor overlijdensverzekeringen de verzekeraars massaal hun premie verlagen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.