Verzekeringen beeindigen om geld te besparen

Nederlanders geven veel geld uit aan verzekeringspolissen. Alleen al de levensverzekering bij de hypotheek, de zorgverzekering en de woonhuisverzekering kosten ons samen al honderden euro’s per maand.

In economisch slechte tijden is het noodzakelijk om te besparen op een aantal zaken. Steeds meer mensen verliezen hun baan en moeten vanaf dat moment rond zien te komen van een veel lager bedrag dan dat ze gewend waren. De consumenten die geen nieuwe baan kunnen vinden komen uiteindelijk in de bijstand terecht. Door de ontwikkelingen op de huizenmarkt is het nog slechter geworden. Mensen die nu in een te duur huis wonen waarvan ze de hypotheek niet meer kunnen opbrengen, hebben niet meer de mogelijkheid om het huis te verkopen. Deze staat namelijk nu lang te koop en de opbrengst is ook lager in vergelijking met een paar jaar geleden.

Besparen
Er kan veel bespaard worden op verzekeringspolissen, maar daar schuilt ook een gevaar. Een verzekering dient namelijk om nog grotere tegenvallers te voorkomen. Uw eigen huis niet meer verzekeren tegen brand, bespaart u mogelijk wel €250,= per jaar, maar zodra er brand ontstaat komt u in grote problemen. De bank eist namelijk nog wel zijn geld terug, maar u hebt geen huis meer. Om toch aan uw betalingsverplichtingen te kunnen voldoen moet u een hypotheekschuld afbetalen, maar u moet ook weer een huis gaan huren om in te gaan wonen. Op deze manier loopt u het gevaar om nog dieper in de problemen te komen. Uiteindelijk moet u geld lenen om maandelijks rond te kunnen komen. Maar pas wel op, geld lenen kost geld. Als u van plan bent om te gaan lenen ga dan online eens rondkijken en diverse offertes aanvragen, u kunt een vrij voordelige lening afsluiten als u eens om u heen kijkt.

Lees ook:Samen fulltime werken moet wel voor starters
Lees ook:Een huis kopen naast een opvanghuis voor daklozen
Lees ook:Geen goedkope huurwoning voor modaal inkomens
Lees ook:NHG strenger in 2011 en 2012
Lees ook:Een baan kopen voor 25.000 dollar

11 reacties op “Verzekeringen beeindigen om geld te besparen

 1. Michiel Andreae

  Beste Juul,

  Op welke verzekeringen zou je aanraden om te besparen? Met Independer is namelijk al een en ander te vergelijken, maar concrete aanbevelingen doet de site niet. Wat is je advies?

  Vriendelijke groet,
  Michiel Andreae

    /   Beantwoorden  / 
 2. Juul

  Er valt met name geld te besparen op verzekeringen waarvoor u maandelijks of jaarlijks veel geld moet betalen. Dit zal dus voornamelijk neerkomen op de zorgverzekering (jaarlijks per januari kunt u overstappen) en de autoverzekering. Aan de andere kant gaat u natuurlijk niet voor een paar euro per jaar overstappen, als u over de huidige verzekeraar zeer tevreden bent.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Remco Swienink

  Dat helpt toch niet, als je dan opeens iets gebeurd heb je het wel nodig..

    /   Beantwoorden  / 
 4. seine

  Een verzekering is bedoeld om je financieel in te dekken tegen risico die je zelf niet kunt betalen. Zoals een open hart transplantatie 50.000,-. Maar glasschade kun je zelf best betalen en is het dus beter om dit niet te verzekeren. Want je betaald meer dan dat je risico is.
  Want een groot deel gaat op aan dure kantoren provisies en personeel.
  Dan is er nog een derde argument: Je weet zelf dat je persoonlijke risico groter is dan gemiddeld. Dan moet je ook gaan verzekeren. Neem glasschade als je vlak naast een voetbalveld woont.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Patrick

  @Seine,

  Zijn verzekeringen geen solidariteits premies? Zoals de zorgverzekering? Ik betaal ruim EUR 1000,- per jaar aan zorgverzekering, maar gebruik nog geen EUR 200,- per jaar. Moet ik mij dan maar niet verzekeren? Een autoverzekering is ook zo’n ding. Ik rij al 15 jaar schade vrij, moet ik mijn autoverzekering dan maar opzeggen? Het risico is kleiner dan het gemiddelde risico. Nee, ik vind dat een hele foute gedachte. Ook in het geval van de glas verzekering.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Emile

  @ Patrick,
  De voorbeelden die jij noemt zijn toevallig verplichte verzekeringen, iedereen is namelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten en iedereen die een auto heeft is verplicht om minimaal een wa-verzekering af te sluiten. Wel of niet verzekeren heeft niet alleen te maken met het risico dat je loopt, maar ook met je financiele situatie, dus of je de eventueel onstane schade zelf kan betalen en daarnaast is het afhankelijk van je persoonlijke situatie. Daarom ben ik van mening dat iedereen kritisch moet kijken naar zijn huidige verzekeringspakket en niet alles wat los en vast zit verzekerd.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Cor

  Ik heb een (bespaar)tip voor iedereen die van plan is om bij de RVS een verzekering af te sluiten;

  1. Niet doen!!
  2. Geen beleggingsverzekering!!
  3. Geen hypotheekproducten!!
  4. Lekker naar een ander gaan
  5. Die dure adviseurs gaan of moeten toch allemaal weg zodat je beter naar een direct writer (is goedkoper) kan gaan

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ronald

  Bedankt voor de goede informatie. Ik ben aan het twijfelen over het wel of niet afsluiten van een hondenverzekering voor mijn twee honden. Ik las net op http://www.hondenverzekeringinformatie.info over de hondenverzekering. Is een hondenverzekering wel de moeite waard? Alvast bedankt.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Zorgverzekering vergelijken

  Om te besparen op zorgverzekeringen is de beste optie de goedkoopste te nemen. Dit kan je vergelijken op zorgverzekering vergelijken op prijsvergelijken.nl

    /   Beantwoorden  / 
 10. Kies autoverzekering

  Bij het kiezen van een goede autoverzekering, spelen ook andere zaken een rol, zoals de beveiligingsklasse van je auto en je postcode

    /   Beantwoorden  / 
 11. Internet Overstappen

  Je kunt er ook voor kiezen om jouw TV en bellen abonnement op te zeggen en alleen nog internet te nemen. Zeker wanneer je vooral Netflix gebruikt en eigenlijk geen TV kijkt bespaar dit al gauw een paar tientjes per jaar.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.