Een huis kopen naast een opvanghuis voor daklozen

Op de Gelderlander.nl stond een artikel over een stel dat in februari 2011 een huis heeft gekocht. In maart 2011 komen ze er achter dat achter het gekochte huis, een gebouw geschikt gemaakt gaat worden om 33 daklozen op te vangen.

Het stel had de bedoeling om het huis eerst te verbouwen, voordat ze erin zouden gaan wonen. Ze hebben de verbouwing eerst uitgesteld om af te wachten wat er met het huis achter hun gaat gebeuren.

Ik kan mij voorstellen dat het een domper is voor de eigenaren van het zojuist gekochte woonhuis. Voordat er tot koop wordt overgegaan, worden alle voordelen en nadelen tegen elkaar afgewogen. Een zeer groot nadeel zal een daklozenhuis zeer zeker zijn. Het stel geeft in het artikel ook aan dat ze het niet gekocht hadden als ze het geweten hadden.

Bezwaren
De rust kan verstoord worden doordat er veel mensen in het belendend pand komen te wonen. De nieuwe eigenaren zullen ook geconfronteerd worden met een daling van de waarde van het huis. De locatie van een huis heeft een zeer grote invloed op de waardeontwikkeling. Zodra ze het huis weer willen verkopen zullen ze hier zeker nadeel van ondervinden, de locatie is namelijk minder interessant geworden.

Binnenkort zullen er nog gesprekken volgen tussen de buurtbewoners en de zorginstelling die plannen hebben om wooneenheden voor daklozen op te zetten.

Lees ook:Bij elkaar blijven om het huis
Lees ook:Huis verkopen dankzij een verkoopstylist
Lees ook:Huizenmarkt krijgt een steuntje in 2011
Lees ook:“Dubbeltje op z’n kant” voor 2x modaal
Lees ook:Huis van Scheringa te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.