En dan nu… de Foppolis!

Na de woekerpolis is er weer een nieuwe naam in het leven geroepen: de Foppolis. Er is een stichting in het leven geroepen, de Stichting Foppolis, voor mensen die niet akkoord willen gaan met de schikkingen die door de verzekeraars worden aangeboden in het kader van de woekerpolisaffaire. De redenering draait om het maximale kostenpercentage dat door de aanbeveling van de Ombudsman Financiële Dienstverlening wordt gehanteerd.

Doordat dit maximale kostenpercentage berekend wordt over de waarde van de polis kan het er vooral tegen het einde van de looptijd van een polis op neerkomen dat er meer aan kosten ingehouden mag worden dan er aan premie wordt betaald. Het wordt haarfijn uitgelegd op de website van de stichting Foppolis. Een tijdje geleden werd al een initiatief gelanceerd door Consumentenclaim, dat op mij echter overkwam als een stel advocaten die gewoon brood zagen in deze zaak. Dat idee heb ik bij deze stichting niet, maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben. Ik ben behoorlijk benieuwd of dit (wel) aanslaat, of dat mensen eigenlijk een beetje moe zijn van het woekerpolisverhaal en het met de schikking wel best vinden. Wat denk jij?

Lees ook:Bakker niet spekken
Lees ook:En als je meer dan €100.000 bij Icesave hebt?
Lees ook:Gedupeerden Eco Wood verenigen zich
Lees ook:Verkoopkantoor Terra Vitalis is failliet
Lees ook:Gedupeerden van Timeshare nogmaals opgelicht

Eén reactie op “En dan nu… de Foppolis!

  1. Steven

    De foppolis praat over kosten jaarlijkse over de (geaccumeleerde) waarde van de polis. Foppolis komt in totaal uit 25000 euro aan kosten bij een kostenpercentage van 2%. Dat lijkt me onzin.
    In de bespreking van Verliespolis over het resultaat van de schikking met mijn verzekeraar wordt gepraat over kosten over het rendement. Dat is heel andere koek. In mijn geval en volgens mijn berekening is de waarde van mijn polis na 30 jaar niet 10.000 euro minder door de gebruikte kosten-structuur maar slechts 5.000 euro.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.