Gedupeerden van Timeshare nogmaals opgelicht

vakantiegeldJaren geleden had je een grote kans om op de populaire vakantiebestemmingen in Spanje een aanbod te krijgen van timeshare organisaties.

Voor een bedrag van €7.000 oplopend tot bedragen rond de €40.000 kon u een contract sluiten met een organisatie, waardoor u deels eigenaar werd van een appartement of een vakantiehuis. In veel gevallen waren het gewoon oplichtingpraktijken, want de realiteit was dat na het tekenen van het contract u niet daadwerkelijk eigenaar bent geworden. Sterker nog, u kon een vakantie vastleggen voor uw “eigen” vakantiehuisje, maar slechts voor een beperktere periode dan vooraf afgesproken en vaak moesten er jaarlijks ook nog hoge kosten betaald worden voor onderhoud, verzekeringen en dergelijke. De laatste jaren is het rustig rondom deze praktijken. Advocaten hebben het nu nodig gevonden om deze mensen nogmaals op te lichten.

Advocaten
Nederlandse consumenten die nu al langere tijd geen gebruik hebben gemaakt van hun Timeshare-contract, worden benaderd door advocaten. Zij wijzen de consumenten erop dat er een vonnis gewezen is op basis waarvan zij hun inleg in het contract terug kunnen krijgen. Om de advocaten te laten procederen moeten consumenten wel eerst €4.000,- betalen. In de werkelijkheid blijkt een dergelijk vonnis niet te bestaan. Het gaat om een buitenlands advocatenkantoor dat mogelijk zelfs niet bestaat.

Lees ook:Versobering WW per 1 juli 2014 voor nieuwe aanvragen
Lees ook:Je ziel als onderpand
Lees ook:Jaarlijks overstappen van energieleverancier bespaart het meest
Lees ook:Meer inkomen met een andere baan?
Lees ook:Het spookseizoen van energiebedrijven is weer begonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.