Woekerpolissen: the story continues

Met de vele schikkingen die de afgelopen maanden getroffen zijn in het kader van de woekerpolis affaire zou je verwachten dat het hele verhaal daarover weleens afgelopen zou zijn. Het leeft echter weer op doordat een nieuwe belangenbehartiger voor consumenten is opgestaan: Consumentenclaim. Deze club heeft kritiek op de woekerpolisschikkingen en stelt dat de regelingen die getroffen werden veel te mager zijn. Natuurlijk bieden ze aan om daartegen voor jou in verweer te gaan, en wel op basis van no cure – no pay.

Eerlijk gezegd vind ik het wat lastig te bepalen wat ik hiervan moet vinden. Ze stellen dat de regelingen een fopspeen zijn om de consument zoet te houden. De verzekeraars hebben erg goedkope deals gesloten met twee stichtingen, Woekerpolis Claim en Verliespolis – die hun kosten dan ook door diezelfde verzekeraars vergoed krijgen.

Het uitgangspunt van de regelingen is de Wabeke-norm, zoals die is vastgesteld door de Ombudsman Financiële Dienstverlening. Of de daarin bepaalde acceptabele kosten ook werkelijk acceptabel zijn kan ik niet beoordelen. Dus ook niet of de regelingen te mager zijn. Wat denk jij?

Dat Consumentenclaim zal dan dus echt zaken gaan aanspannen, zogesteld op basis van no cure – no pay. Maar je betaalt wel:
• onderzoekskosten van uw dossier (om te bepalen of een procedure in uw situatie zinvol is);
• griffierechten (de kosten die aan de rechtbank moeten worden afgedragen).
 eventuele geliquideerde kosten (dit zijn de proceskosten van de tegenpartij als de zaak wordt verloren;
   die kans is overigens klein omdat wij uw zaak alleen maar aannemen als wij vrijwel zeker weten dat wij die
   ook gaan winnen).
Dat vind ik dan weer niet echt no cure-no pay, en daarmee vraag ik me toch af of dit wel zuiver is. Aan de andere kant: zij voerden ook de Dexia-rechtszaken en hebben daarmee behoorlijk veel succes. Ga jij hierop inzetten?

Lees ook:En dan nu… de Foppolis!
Lees ook:Overstappen naar ander zorgverzekering moet bijna wel
Lees ook:Premie overlijdensrisicoverzekering in de woekerpolis kan omlaag
Lees ook:Spaarrentes stijgen, behalve bij… Postbank
Lees ook:ABN AMRO aangeklaagd voor valutering

3 reacties op “Woekerpolissen: the story continues

  1. Hans Jansen

    Uit betrouwbare bron (ben zelf werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij) weet ik dat verzekeraars nog steeds op grote schaal woekerpolissen verkopen; met name bij verkoop van pensioenvoorzieningen:individuele pensioen polissen en ook collective pensioenregelingen. Bij Aegon wordt gemiddeld 18% van ieder betaalde premie aan kosten in onttrokken.

    Het gaat om teveel geld, de belangen zijn te groot; dit houdt echt niet zomaar op.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Denk dat je gelijk hebt. Hoe kan het in godsnaam dat dit zo lang ongemerkt heeft kunnen doorlopen? Het is toch niet van de afgelopen paar jaar, die hoge kostenniveau’s?

        /   Beantwoorden  / 
  2. Luuk

    Verzekeraars zijn hardleers. Als ze het ene (woekerpolis)product niet meer kunnen slijten, bedenken ze gewoon weer een nieuwe variant, die nog niet bekend is als woekerpolis. En wat Consumentenclaim betreft; als je het mij vraagt zijn het gewoon een stelletje profiteurs/oplichters (naar behoefte doorhalen of laten staan) Het is in Nederland voor advokaten verboden te werken op no cure/no pay basis. Dat deze club het toch probeert geeft wat mij betreft aan, dat ze zich niet aan regels denken te hoeven houden. Een afrader dus!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.