Premie overlijdensrisicoverzekering in de woekerpolis kan omlaag

De woekerpolis is bijna een standaard onderdeel in het tv-programma van Tros Radar. Afgelopen maandag ging een item over de hoogte van de risicopremies in de woekerpolissen. Verzekeraars blijken bewust te hoge kosten door te berekenen aan de klant om het overlijdensrisico af te dekken.

Via een burgerinitiatief van Woekerpolisproces wordt er een poging ondernomen om via de politiek de verzekeraars onder druk te zetten om uit te gaan van de huidige gangbare tarieven.

Wat is er aan de hand?

Verzekeraars onttrekken maandelijks waarde aan de beleggingspolis om het risico van het overlijden af te dekken. Het verzekerde bedrag bij overlijden minus de opgebouwde waarde in de polis moet verzekerd worden. Om de hoogte van de onttrekking te bepalen gaan verzekeraars uit van risicopremies uit 1987. Dit terwijl verzekeraars uit zouden moeten gaan van de huidige veel lagere tarieven. De huidige tarieven zijn wel tot 80% goedkoper. Onterecht wordt er dus teveel geld uit de polis onttrokken.

Indien dit inderdaad het geval is, dan hebben verzekeraars niet geleerd van de fouten uit het verleden. Bellen met je verzekeraar hierover heeft geen zin. Dit moet collectief opgepakt worden.

Je kunt het initiatief ondersteunen via: Woekerpolisproces.nl.

Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering kan veel goedkoper
Lees ook:Voor dezelfde behandeling 30% meer betalen in hetzelfde ziekenhuis
Lees ook:Mannen en vrouwen gaan dezelfde premie betalen
Lees ook:Diabetespatiënten betalen gemiddeld 230 procent meer voor een overlijdensrisicoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.