De streken van ING

Het is helemaal niets nieuws: de praktijken van ING om rentes op spaarrekeningen structureel te verlagen, om vervolgens nieuwe spaarvormen met een aantrekkelijke spaarrente te introduceren voor het trekken van nieuwe klanten. De Postbank is er immers beroemd mee geworden, dat was al jarenlang bekend. Het is ongetwijfeld een lekker winstgevende strategie. Alleen een beetje slecht voor je imago, maar zolang de klanten blijven (komen) is dat ook niet echt een probleem voor de gemiddelde bank volgens mij. Nu trekt Kassa weer eens aan de bel, in verband met de rentevergoeding op de Toprekening. Op die rekening werd tijdelijk een hogere rente vergoed, maar daarna – volgens de communicatie – werd de rente 4%. Even vergeten te vermelden dat die rente dan wel variabel is. Inmiddels ligt de rente op de Toprekening van ING op 2,25% – dat is dan toch wel echt weer ruim beneden de top van de spaarmarkt. Bij MoneYou krijg je immers nog 3,25%.

Nu even advocaat van de duivel. Als nergens vermeld staat voor hoe lang een rente vaststaat, dan moet je er als klant toch ook niet vanuit gaan dat je jarenlang het genoemde percentage krijgt? Zo werkt dat gewoon niet – het lijkt me dat een spaarconsument dat toch ook wel weer moet snappen.

Ook al ben ik natuurlijk fel tegen het uitmelkbeleid, ik denk dat hier gewoon een hele simpele fout gemaakt is. Oneerlijke handelspraktijken? Ja, dat wel – maar niet specifiek voor de Toprekening.

Lees ook:Spaarrente wekker van ING
Lees ook:ING stopt met stuntrentes
Lees ook:Credit Europe doet mee met Icesave en NIBC Direct
Lees ook:Rentebericht: trucs met spaaraanbiedingen
Lees ook:Spaaractie van ING vergelijkbaar met zegeltjesacties

Eén reactie op “De streken van ING

  1. Roos

    Tja, en bestuursvoorzitter Hommen maar roepen dat hij het image van een betrouwbare bank nastreeft.
    Hij heeft nog even wat te doen !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.