‘Top’ spaarrekening voor iedereen

serieuze spaarconcurrent?Ik schreef al eerder over de Toprekening van de Postbank. Een best aardige rentevergoeding van 4,5% maar dan wel alleen voor de eerste drie maanden, daarna 4%. En: voor deze rente moest je wel minimaal € 20.000 inleggen en erop laten staan. Bovendien werd de rekening wat ‘geheim’ gehouden. Nu gebruikt Postbank deze rekening om in ieder geval iets te doen in de spaaroorlog.

Die minimale inleg is komen te vervallen: nu kun je deze rente al  krijgen als je óf € 5.000 stort, óf je salaris bij Postbank laat storten, óf een hypotheek hebt bij Postbank. De rente is alleen nog steeds hetzelfde. Gezien de ontwikkelingen op de markt zou je verwachten dat die toch wel verhoogd had kunnen zijn inmiddels.

Het kan een aardig alternatief zijn voor mensen die hun spaargeld niet ‘over de grens’ willen sturen. En het in ieder geval een forse vooruitgang van Postbank. Al kan ik het niet laten me af te vragen: voor hoe lang? Wanneer wordt deze rente weer ongemerkt verlaagd?

Lees ook:Postbank verdubbelt spaarrente
Lees ook:Rentetarief op spaarloonrekening wel eens bekeken?
Lees ook:Hoge spaarrente bij… ING!
Lees ook:Rentebericht: trucs met spaaraanbiedingen
Lees ook:Het geheim van Scheringa

2 reacties op “‘Top’ spaarrekening voor iedereen

  1. Juul

    Waarom zo moeilijk sparen als het eenvoudig kan. Indien u spaart bij bijvoorbeeld Credit Europe heeft u geen beperkingen met 5% rente

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marcel

    Sparen is “hot”. Door de grote onderlinge concurrentie van banken stijgen de rentepercentages. Wat eigenlijk belangrijk is, is dat mensen meer moeten gaan lobbyen met hun spaargeld. Veel mensen laten hun geld maar staan op de spaarrekening bij hun bank. Maar ga eens rondneuzen, er is niets verkeerds aan het openen van een (internet)spaarrekening bij een andere bank tegen een hogere rente. Afhankelijk van hoeveel spaargeld je hebt, kan je dit een aardig bedrag aan rente per jaar opleveren!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.