Rentetarief op spaarloonrekening wel eens bekeken?

De laatste tijd is er veel commotie geweest rondom de rentevergoedingen op oudere spaarrekeningen. Met name Postbank kreeg het zwaar te verduren met haar strategie van het afbouwen van rentetarieven. Vandaag las ik een artikel over de rentetarieven op spaarloonrekeningen. Daar letten we met z’n allen niet zo op denk ik, maar die rentes zijn ook veel te laag!

In de huidige markt is een rente van rond de 2,5% gewoon niet fair, en dat is wel wat er vergoed wordt op spaarloongelden. Het probleem is dat je als rekeninghouder niet zomaar je geld naar een andere bank kunt overhevelen. Spaarlooncontracten zijn immers door werkgevers afgesloten met banken. En de werkgevers hebben weer geen direct belang bij de rentevergoeding op de rekening. Dat voelen ze niet in hun eigen portemonnee. De banken lijken daar zo ongemerkt goed misbruik van te maken.

Opvallend is dat er voor spaartegoeden voor de Levensloopregeling wel behoorlijke rentes worden gegeven. Kennelijk in de veronderstelling dat er in deze markt nog wat te verdelen valt. Maar zijn er dan mensen die actief deelnemen aan de Levensloopregeling? Ik ken ze in ieder geval niet…

Lees ook:Klimrente rekening
Lees ook:Hypotheekrentes worden hoog gehouden
Lees ook:Oude banktruc werkt nog steeds
Lees ook:Postbank gebruikt spaargelden als melkkoe
Lees ook:Kiezen voor banksparen? Let op de kosten

4 reacties op “Rentetarief op spaarloonrekening wel eens bekeken?

 1. juul

  Goed voorbeeld van machtsmisbruik. De werknemer kan niet kiezen voor een andere bank. Heel veel mensen hebben in het verleden gekozen om spaarloon door te sluizen naar beleggingspolissen. Je mag je in vergelijking met deze mensen nog gelukkig prijzen met 2.5%

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rene

  De grote winst van een spaarloonrekening is dat je spaart van brutoloon. Dat betekent, afhankelijk van je inkomen, een rendement van 33% tot 52% (=uitgespaarde belasting). Omdat je het geld 4 jaar moet laten staan is het rendement dus 8% tot 13% per jaar, plus nog de rentevergoeding van de bank, zo´n 2.5%. Dus 10.5% a 15.5% per jaar. Daar kan geen normale spaarrekening tegenop.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Anneke Ranzato (redactie)

  Tuurlijk René, dat is ook zo. Maar juist omdat de bank weet dat het geld zo lang zal blijven staan zou het toch niet meer dan terecht zijn als er ook wat betere rentes vergoed zouden worden. De banken pikken zo eigenlijk een stukje van jouw belastingvoordeel in!

    /   Beantwoorden  / 
 4. De Hoogste Rente

  Allemaal je reinste afzetterij. Wij worden gewoon weer gepakt door de overheid als eerzame spaarzame burgers. Erg raar.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.