Vinden we geld niet interessant ofzo?

“Nederlanders kunnen niet rekenen”, “Nederlanders zijn slechte financieel planners”, “Nederlanders omhelzen prijsvechters in de middenstand, maar zijn afkerig van die in het bankwezen”. Even wat quotes uit een mooi artikel in de Volkskrant dat voortvloeit uit de spaarrentecommotie van deze week. Het is wel zo. We staan wereldwijd bekend als ‘op de centen’, velen kopen graag bij Aldi of Lidl want dat is zo lekker goedkoop. Maar ons spaargeld laten we zonder problemen tegen een veel te lage rente bij ‘onze’ bank staan.

Is het angst/onzekerheid?
Zijn we bang om in zee te gaan met banknamen die we niet kennen, uit angst belazerd te worden? Ook als die banken gewoon onder de garantieregeling van DNB vallen? Zijn we niet in staat de voorwaarden van spaarrekeningen goed te begrijpen en beginnen we er daarom maar niet aan?

Is het luiheid/nonchalance?
Hebben we zoveel te besteden dat die paar honderd euro extra rente ons niets uitmaakt? Of in ieder geval zo weinig dat we er geen moeite voor willen doen? Formuliertje invullen, kopie van je paspoort maken… pffff dat is veel werk!

Is het onwetendheid?
Weten we gewoon niet dat er meer uit ons spaargeld te halen is, ook zonder dat er risico’s of beperkingen voor geaccepteerd hoeven te worden? Na de mediastorm van de afgelopen week kan ik me daar weinig meer bij voorstellen.

Wat is het toch?

Zie ook:
-
Postbank gebruikt spaargelden als melkkoe
- Vraag: Rentetarieven op internetspaarrekeningen
- Wat is de rente op jouw spaarrekening?

Lees ook:Spaargeld is een must
Lees ook:Spaargeld voor langere tijd vastgezet
Lees ook:Consumentenbond roept op tot actie
Lees ook:Spaarrente vastzetten?
Lees ook:Rentebericht: Turkse spaarrentes brengen Nederland in beweging

0 reacties op “Vinden we geld niet interessant ofzo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.