Rentebericht: Turkse spaarrentes brengen Nederland in beweging

Wil je een echt behoorlijk rentepercentage op je spaargeld krijgen, zonder dat je het meteen vastzet met boete bij opname, dan moet je eens kijken naar de percentages van de buitenlandse banken. Argenta als Belg doet het al heel aardig, maar de Turken zijn de sterkste prijsvechters op de spaarmarkt. En waarom zou je het niet doen? De banken allen gewoon onder garantieregeling van De Nederlandsche Bank!

Ondanks mijn wijze woorden op dit blog had ik tot nu toe ook gewoon mijn spaargelden bij mijn oude vertrouwde huisbankje staan. Maar zojuist heb ik ook maar eens de moeite genomen om een openingsformulier voor een Internetspaarrekening bij de AK Bank in te vullen. Opsturen met een kopie legitimatie en klaar is Klara.

Lees ook:Wij garanderen Duits spaargeld…
Lees ook:Spaarbanken verplicht onder toezicht van de Nederlandsche Bank?
Lees ook:DSB Bank, achtergestelde deposito’s toch onder garantieregeling
Lees ook:Sparen op een spaarrekening in Servië
Lees ook:Oneerlijke concurrentie op spaarmarkt?

13 reacties op “Rentebericht: Turkse spaarrentes brengen Nederland in beweging

 1. Bob Schurkjens

  En wat doen die Turkse banken met jouw geld? Of is dat niet belangrijk en telt alleen die (iets) hogere rente maar? Word je geld soms gebruikt voor investeringen in de Turkse wapenindustrie? En worden die wapens weer ingezet tegen de Koerdische bevolking? In Turkije doen mensenrechten er niet toe. Vraag je dan ook af of je je geld aan Turkse bank moet toevertrouwen. Maar helaas: sommige mensen verkopen hun principes al voor een tientje “winst”.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Umit Akbay

   Je bekijkt het wel erg eenzijdig.

   Worden de koerdische pkk niet gesponsord door de herione handel en worden er aan de turkse kant niet meer schade geleverd. als het westen zo’n plaag zou hebben dan zouden jullie anders praten. Ik noem het meten met 2 maten

     /   Beantwoorden  / 
  2. Izo

   Dan kan je ook commentaar hebben op onze grot pensioenmaatschappijen die handelen in oorlogwapens etc etc.

   Je bent idd wel zeer eenzijdig.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Anneke Ranzato (redactie)

  Eerlijk is eerlijk: zo had ik er nog niet over nagedacht. Ik ben blij dat je dit onder de aandacht brengt – ik vind het zeker een argument om er nog eens over na te denken. Niet zo zeer het toevertrouwen (zie garantieregeling DNB) maar wel het aspect wat ze ermee doen. Aan de andere kant: wat doen Nederlandse banken met je geld? Daar heb je ook geen zicht op.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bob Schurkjens

  Bedankt voor je reactie. Zelf heb ik nog eens wat gegoogled op dit onderwerp “duurzaam bankieren” en o.a. dit rapport gevonden i.s.m. met de Consumentenbond en VROM:

  http://212.72.56.204/morello-bestanden/93079/duurzaamgeldgids_2004.pdf

  Het is inderdaad geen makkelijk onderwerp. Een bank als Triodos die goed staat aangeschreven op dit punt laat zich weer in met antroposofie. En antroposofie is in wezen kwakzalverij. Zie bijvoorbeeld http://www.kwakzalverij.nl

  Tsja…..

  Er is in elk geval iets te kiezen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. savas bal

  Koerdische TERRORISTEN bedoel je!!
  Er worden geen wapens ingezet tegen de koerdische bevolking. Zet jij je geld maar op amerikaanse banken dan word je geld gebruikt voor investeringen in de wapenindustrie om nog meer chaos,dood en ellende te veroorzaken voor de bestwil van de USA.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Patrick

  Volgens mij valt de turkse overheid koerdische nederzettingen in Irak aan. Ja, dat doen ze om de terroristische activiteiten van deze groep aan banden te leggen. Maar goed, je hebt gelijk. Amerikaanse banken leggen veel meer in in de wapenindustrie. Ook de europese banken doen dat, net als de turkse bank. En van geen van alle weten we hoeveel ze er aan verdienen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ron

  Jongens jongens, wat zeiken jullie of van alles en nog wat, er is er maar een die er beter van word, namelijk de banken zelf, welke je ook kiest.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Wijma

   Sorry Ron, maar ik ben het niet met je eens. Bob stelt terecht een aspect aan de orde dat de laatste jaren sterk onderbelicht is geweest, n.l. duurzaam bankieren. Steeds meer mensen vragen zich af, ook n.a.v. de kredietcrisis, waarmee banken in hemelsnaam bezig zijn. Zij willen dat er verantwoord met hun geld wordt omgesprongen, en het feit dat Bob daarvoor aandacht vraagt (ook al doet hij dat wellicht wat eenzijdig), kan ik met de beste wil van de wereld geen gezeik noemen. Kijk in dit verband ook maar eens op de website”: http://www.eerlijkebankwijzer.nl. Het is niet voor niets dat banken als Triodos en ASN de laatste tijd sterk in opkomst zijn: zij proberen doelen te verwezenlijken waarmee mensen iets hebben en waarin zij zich herkennen. Dat genoemde banken op die manier profiteren ….. ; mogen ze a.u.b.??? Ze hebben vrijwel steeds in de marge van de bankwereld moeten werken en krijgen nu wat meer armslag. Ik gun het hen, en vooral de goede doelen waarvoor zij werken, van harte.

     /   Beantwoorden  / 
 7. enzo

  Het is ook nooit goed voor sommige hollanders he? Alleen maar lopen zeiken en zeiken……wil je meer spaargeld dan de schamele rente in Nederland? Kijk dan in het buitenland en hou verder ajb je mond dicht met onnozele, niet onderbouwde, totaal niet relevante onderwerpen…..Westerlingen, de bakermat van schijndemocratie.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ill

  Alstublieft zeg. Nederland is een van de grootste wapenleveranciers ter wereld. en is ook nog een klein landje. dus relatief gezien zijn wij nog erger dan het lijkt!

  En ja al dit geld komt onder andere ook van onze groene, onschuldige spaarrekeningen af. Deze tegoeden worden gebruikt om corrupte regimes te bewapenen.

  Om dan te zeuren over Turkse banken is iig als Nederland HEEL erg hypocriet.

  Maar het is ook zo makkelijke he. Voelt u zichzelf ook beter door nietwaar?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ella

  Kom op zeg. Alle banken over de hele wereld investeren in de wapenhandel. Zels de pensioenfondsen doen daar aan mee. En ja, ook in
  Nederland doen ze dit allemaal. Er gaat geld naar de clusterbommen die in Afghanistan duizenden mensen hebben vermoord en verminkt. Helaas gebeurt dit, maar niet werken en geen pensioen opbouwen en je geld thuis opzij zetten is helaas niet mogelijk. Het is onbegonnen werk om aan zulke dingen te denken. Als je niet wil dat je geld wordt geinvesteerd in wapens, dan moet je maar beginnen om in eigen land eerst kritisch te wezen. Dit betekent iig dat je hier in Nederland niet wit kan werken, want je wil tenslotte geen rekening openen bij een bank die investeerd in wapens toch?? Dan betekent dit ook dat je later geen pensioen zal krijgen en ook geen aow etc etc etc etc…

  Dus wees niet hypocriet en bekijk maar eens wat de rasechte Hollandse banken en pensioenfondsen allemaal doen met hun geld!

  Groet, een koerd!

    /   Beantwoorden  / 
 10. wout

  als ik zie dat er bij die Turkse bank zoiets gebeurt switch ik toch gewoon naar een andere keuze denk. zo niet pech gehad dan zal ik het goed maken zodra ik multimiljonair ben.

  Hebben jullie een lijst met turkse banken? ik wil namelijk een beetje met valuta spelen zonder naar het GWK te moeten rennen en een fortuin aan buitenlands geld in huis te hebben
  groeten wout

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.