Consumentenbond roept op tot actie

Nederlanders laten jaarlijks €1 miljard aan spaarrente liggen. Driekwart van ons spaargeld ligt bij de vier grootste banken. De Rabobank, ING , ABN Amro en SNS Bank bieden een te lage rente, maar Nederlanders laten hun spaargeld daar toch gewoon staan.

De Consumentenbond roept ons op om te gaan voor een hogere spaarrente, en daar is volgens mij alle reden toe. Gemiddeld bieden deze banken een spaarrente aan die een half procentpunt te laag ligt. De banken hoeven ook geen hogere spaarrentes te bieden, want wij blijven er toch ons spaargeld storten. Je hoeft niet altijd te gaan voor de hoogste spaarrente, maar twee keer per jaar kritisch vergelijken is verstandig.

Mijn betaalrekening heb ik nog steeds bij de Rabobank, maar jaren geleden heb ik mijn spaargeld er al weggehaald. Ik plaats mijn geld bij de kleinere banken die wel een eerlijke rente bieden. De vier grote Nederlandse banken zijn dezelfde instellingen die in ons land de macht hebben om de hypotheekrentes kunstmatig hoog te houden. Beloon de klant minimaal door in ieder geval een concurrerende spaarrente te bieden.

Zolang het spaargeld binnen blijft stromen bij de grote banken, hoeven wij geen aanpassing van het beleid te verwachten. Wij hebben deze banken groot gemaakt en zij doen er alles aan om ons klein te houden.

Steun de actie van Consumentenbond!!

Lees ook:Spaarrente Rabobank in Australie op 6,7 procent
Lees ook:Rabobank krijgt goedkoop geld in Nederland
Lees ook:Spaargeld voor langere tijd vastgezet
Lees ook:Depositoveiling Consumentenbond mislukt
Lees ook:Rabobank verhoogt de spaarrente!

Eén reactie op “Consumentenbond roept op tot actie

  1. Anne Fonkel

    Ook actie richting de ECB! Het is toch belachelijk dat de depositorente daar niet eens positief is…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.