We are ICESAVED!

Op de site van DNB lees ik het volgende (juichjuich):

DNB stelt depositogarantiestelsel voor spaarders bij Icesave in werking

De Nederlandsche Bank (DNB) en het Ministerie van Financiën maken bekend dat bij Icesave Nederland, onderdeel van Landsbanki, lopende rekeningen, spaarrekeningen of bijzondere spaarrekeningen zoals termijndeposito's gedekt zijn tot een maximum van EUR 100.000 per rekeninghouder.

DNB zal de afwikkeling van de aanvragen verzorgen. Rekeninghouders hebben dus te maken met DNB en niet met de IJslandse autoriteiten. DNB zal zorgdragen voor een zo spoedig mogelijke uitbetaling van aanvragen.

In de loop van volgende week zal de Nederlandsche Bank (DNB) aan alle rekeninghouders een aanvraagformulier toezenden dat moet worden geretourneerd aan DNB, Postbus 98, 1000 AB te Amsterdam. Rekeninghouders die het formulier niet op uiterlijk woensdag 22 oktober a.s. hebben ontvangen, worden verzocht zich schriftelijk te melden op datzelfde adres, onder vermelding op de enveloppe van het kenmerk 'Icesave'.

Lees ook:Nog 12.000 Icesave-rekeningen in de wacht
Lees ook:DSB spaarders krijgen voorschot gestort
Lees ook:Icesave: je kunt nog rente vorderen
Lees ook:Duizenden Icesave-claims ontbreken
Lees ook:Spaarders DSB Bank krijgen geld vóór kerst

13 reacties op “We are ICESAVED!

  1. JG

    Helemaal geweldig dat Bos nu ook de 1e 20 duizend garandeert, mijn stem heeft ‘ie in de volgende verkiezing!

    Alleen over DNB: die vermoedde al wat in augustus, Nout ging er op zijn verjaardag (27 augustus) naar toe, zei hij op TV, omdat ‘ie het niet vertrouwde. Alle IJslanders zeiden dat er nix aan de hand was maar Nout zag het probleem al aankomen. Maar hij kon niets doen, want dan had hij een run op IJsland gecreëerd! Dit had toch veel eerder bekend moeten worden, dan was de schade in ieder geval beperkter geweest!

      /   Beantwoorden  / 
  2. ho

    JG, het kan wel geweldig zijn van Bos hij betaalt het echter niet. DNB zorgt voor de vaststelling en betaling van de uitkeringen door het Nederlandse depositogarantiestelsel en slaat vervolgens het door haar betaalde bedrag om over de deelnemende banken, naar rato van hun bedrijfsomvang.
    Zou van goed fatsoen getuigen dat je het geld dat op de bank zet die je grotendeels schadeloos stelt..

      /   Beantwoorden  / 
  3. grrr

    Gedupeerden die straks hun geld terugkrijgen en het vervolgens weer op een beter renderende buitenlandse spaarrekening neerzetten moeten verbannen worden naar IJsland.

    Maar gefeliciteerd met de schadeloosstelling. Ik hoop dat mensen hier lering uit trekken voordat Nederland in hetzelfde gat wordt gestort als IJsland.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ronald

    Ik neem aan dat Bos en de Nederlandse banken het bedrag slechts voorschieten dat IJsland schuldig is. Rr zal wel een betalingsregeling met IJsland worden getroffen. Want “linksom of rechtsom” moet IJsland dat geld ophoesten. Als ze eenzijdig een streep door de rekening zetten, kunnen ze de hulp en steun van de EU, IMF enzovoorts ook wel vergeten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. icesaveme

    Wie heeft nou ooit het beeld gehad dat IJsland, als sacndinavisch land (= synoniem voor degelijheid denk aan SAAB & Volvo), zo’n bananenrepuliek is?
    Waarom zit IJsland eigenlijk niet in EU?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Matthijs

    Mooi discussie op RTL7 over Icesave. Een mooie Quote “iedere leek moet weten dat tegenover een hoog rendement een hoog risico staat, anders zijn ze financiëel lui” “wel vreemd dat Nederland garant staat voor de eerste 20.000″
    Mee eens: eigen schuld, de eerste 20.000 is je eigen risico

      /   Beantwoorden  / 
  7. wimv

    Er zijn slechts 2 banken die toegelaten zijn (dus goedgekeurt) door D Nederlandse Bank,
    maar NIET dezelfde garanties hebben.
    Dat had wel eens duidelijk mogen worden gemaakt.
    Dit terwijl de professionele bankwereld, dus ook de DNB, hier WEL van wist.
    Alle andere hoge-rente spaarbaken vallen wel onder de regeling.
    Bijvoorbeeld: DSB 5,3 OHRA 5,0

    Beste Matthijs, wees gewoon blij dat jij, net zo min als ik, daar geen rekening hebt.
    En denk nog eens terug aan je opmerking “eigen schuld …” als er nog meer in elkaar stort, en jij ook je geld voor een gedeelte kwijt raakt.
    Dan ben jij 1 van de eersten die staat te schreeuwen om steun.
    Compassie !

      /   Beantwoorden  / 
  8. Anneke Ranzato (redactie)

    Er is in mijn ogen genoeg publiciteit geweest omtrent de wijze van garanderen van de gelden van Icesave. Hetzelfde systeem geldt voor Advanzia (Luxemburg) en volgens mij ook voor Argenta (Belgie).

    Hoog rendement = hoog risico: eens, maar dan heb je het normaal gesproken niet over een half procent meer rente. Dat geldt voor projecten waarbij risicoloos 9% beloofd wordt. Hier kon die hogere rente goed verdedigd worden zonder enorm risico.Ik denk dat niemand vooraf heeft kunnen inschatten in welk enorm tempo het bergafwaarts zou gaan met de IJslandse banken. Ook dat zou nog ingecalculeerd moeten zijn in dat genomen risico, maar niet dat de IJslandse regering het zou laten afweten. Daar mag je als consument niet vanuit hoeven gaan: een staatsgarantie van een Westers land zou wel waarde moeten hebben.

    Zoals ik al meerdere malen heb gezegd: ik vond en vind het op geen enkele manier een verantwoordelijkheid of verplichting van Nederland om die garantie over te nemen. Desalniettemin ben ik er wél blij mee.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Niek

    Op de volgende link kun je nog via de oude site van Icesave inloggen, je saldo bekijken en een printout maken om later bewijs te hebben.
    Er kan geen geld worden overgemaakt.

    Zéér langzaam, geduld dus, maar het lukt wel.

    https://onlinebank.icesave.nl/online-bank.aspx

      /   Beantwoorden  / 
  10. wimv

    pas op voor NIEK’s link hierboven

    Flauwekul volgens mij

      /   Beantwoorden  / 
  11. ijsklontje

    Ijsland zit niet in de EU omdat -net als Zwitserland- bankieren hen zo welvarend maakte, dat deelname aan de EU meer kost dan oplevert.
    Geldt ook voor Noorwegen, maar dan vanwege de gas en olie. Voor andere dan financiele voordelen zijn deze 3 landen nooit gevoelig gebleken. Maar over een paar jaar willen ze wel weer lid worden hoor, maar dan moeten ze wel eerst weer kredietwaardig worden.

      /   Beantwoorden  / 
  12. ron

    sja…moesten de ice savers maar niet zo dom zijn om geld op buitenlandse bank te zetten voor een pocentje meer.
    Nu mag de rest van nederland hun spaarrekening betalen omdat men zonodig hun geld ergens anders moesten plaatsen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.