Spaarders DSB Bank krijgen geld vóór kerst

De gedupeerde spaarders van de DSB Bank krijgen nog vóór kerst hun geld terug. In totaal gaat het om meer dan 165.000 spaarders, maar alle spaarders hebben nog geen verzoek gestuurd.

De spaarders van de DSB Bank krijgen binnen het depositogarantieregeling €100.000 retour per rekeninghouder. Hiervoor moeten ze echter wel een verzoek indienen bij De Nederlandsche Bank. De spaarders zijn schriftelijk geinformeerd over de procedure. Ze moeten zich melden, bijvoorbeeld via de speciaal opgezette website (www.dgs-dsb.nl). De gedupeerde spaarders die nog geen actie hebben ondernomen, hebben nog de tijd tot 22 maart 2010.

Uitkering aan gedupeerden
De Nederlandsche Bank gaat maar liefst 2,5 miljard euro uitkeren. Hiervan is een deel als voorschot eerder al uitgekeerd. De gedupeerden konden namelijk een voorschot krijgen van €3.000. Er zijn nog 135.000 gedupeerden die nog niet geclaimd hebben. Zij kunnen in totaal nog 800 miljoen euro claimen, maar dan moeten ze zich wel eerst aanmelden. Dit zijn niet alleen de spaarders met een gering bedrag op de rekening. Als ik 800 miljoen euro deel door 135.000 rekeninghouders, kom ik op een gemiddelde saldo van €5.926.

Kleine spaarders
De 135.000 resterende spaarders zullen in de meeste gevallen slechts een klein bedrag op de rekening hebben. Er zullen dus ook spaarders tussen zitten die zeer grote bedragen op een DSB rekening hebben, maar die er nog geen werk van gemaakt hebben. Ook na het omvallen van Icesave hebben niet alle spaarders zich gemeld. De Nederlandsche Bank heeft drie miljoen euro overgehouden doordat een paar duizend rekeninghouders niet de moeite hebben willen nemen.

Lees ook:DSB Bank, achtergestelde deposito’s toch onder garantieregeling
Lees ook:Spaarders Van der Hoop krijgen meer terug
Lees ook:Achtergesteld deposito DSB Bank toch onder garantieregeling?
Lees ook:Spaarders met grote bedragen bij de DSB Bank
Lees ook:Naheffing over 81 miljoen euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.